telekom veszprém

2019.03.28. 17:00

Egyetlen aprócska lépés a legjobb nyolc a BL-ben

Ugyan Kent Robin Tönnesen kéztörése miatt továbbra sem állhat rendelkezésre, azonban Kentin Mahé kisebb boka- és Lékai Máté combsérülése rendbe jött, így mindketten bevethetőek a Sporting CP elleni visszavágón a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az előző héten rendezték a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első felvonását, ahol a Telekom Veszprém idegenben szerzett értékes győzelmet (28-30). A visszavágót szombaton 17.30 órakor tartják a Veszprém Arénában.

Úgy gondolom, a hazai találkozón realizálni tudjuk majd a két csapat közti különbséget – vélekedik Gulyás István Fotó: Penovác Károly/Napló

– Szinte kivétel nélkül, a nyolcaddöntők összes párharca szoros volt. Az idáig eljutott csapatok egyikére sem legyinthetünk, hiszen nem véletlenül kerültek be Európa legjobb tizenhat együttese közé. Tudom, hogy sokan fanyalogtak, hogy kissé nehezen tudtuk a magunk javára fordítani a találkozót. S valóban tudunk ennél sokkal jobban játszani, , de akkor is nyertünk – hangsúlyozta Gulyás István, a Telekom Veszprém szakmai igazgatója lapunknak. A korábbi veszprémi klasszis lapunknak elmondta, a portugálok számára már az is óriási bravúr volt, hogy a CD-ágról bejutottak a nyolcaddöntőbe a Dinamo Bukaresttel szemben.

– Felszabadultan, energikusan, minden teher nélkül kézilabdáztak a lisszaboniak, óriási tempót diktálva, míg mi, főleg az első félidőben kissé idegesek, feszültek voltunk – fogalmazott Gulyás István.

Kiderült, Kentin Mahé a meccs előtti utolsó edzések egyikén megsérült, kifordult a bokája, ezért nem is akarták játszatni, de miután Lékai Máté is kidőlt a sorból, néhány percre pályára kellett küldeni.

– Testközelből megtapasztaltuk a Sporting erejét, pontosan tudjuk, mire számíthatunk szombaton. A portugáloknál kitűnő a hangulat, megszorongattak minket, s ezután sincs rajtuk eredménykényszer. Mi viszont a győzelemmel a tarsolyunkban sokkal magabiztosabban léphetünk pályára. Úgy gondolom, a hazai találkozón realizálni tudjuk majd a két csapat közti különbséget. A nyolc között – érzésem szerint – a Flensburg már komolyabb rivális lesz, de alaposan felkészülünk, mert Kölnben újra ott a helyünk – vélekedett Gulyás István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!