röplabda nb I

2019.03.18. 13:15

Sümegi RE: dupla siker, első hely

Két szép sikert aratott és az élen áll a férfi röplabda NB I alapszakaszában a Sümegi RE, amelyre vasárnap döntő ütközet vár idegenben.

Horváth Gábor

A Sümegi RE (fekete mezben) remek formában játszik az utóbbi időben

Forrás: Sümegi RE

A sümegiek hét közben Győrben nyertek, hétvégén pedig hazai pályán fektették két vállra a dunaújvárosiakat. A csapat első a tabellán, de az alapszakasz-győzelemért még meg kell küzdenie.

Az utolsó körben, vasárnap a MÁV Előre SC otthonában szerepel Tamás Zoltán legénysége. A székesfehérváriak egy pont hátránnyal állnak a második helyen.

Eredmények: SZESE Győr–­Sümegi RE 1:3 (-20, -12, 24, -17). Győr, 100 néző. V.: Soltész, Halász E. Győr: Földes, Horváth B., Leiner, Szántosi, Falvay, Flachner K. Csere: Bicskó, Lengyel (liberók), Apáti, Bíró, Mészáros. Edző: Fehér Tibor. Sümeg: Török R., Kunert, Sow, Németh Z., Erki, Tigyi. Csere: Nagy P. (liberó). Edző: Tamás Zoltán.

A Sümegi RE (fekete mezben) remek formában játszik az utóbbi időben Fotó: Sümegi RE

Az első két szettet viszonylag könnyedén hozták a vendégek, de a hazai csapat nem hagyta magát, és a sümegi nevelésű Apáti Bence két ász értékű nyitásával sikerült behúzniuk a harmadik etapot. A negyedik szettre újult erővel lépett pályára a Sümeg, és maga­biztosan nyert. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Erki Milán lett 24 ponttal.

Sümegi RE–Dunaferr 3:0 (17, 24, 22). Sümeg, 100 néző. V.: Varjasi, Vigh. Sümegi RE: Török, Kunert, Sow, Németh, Erki, Tigyi. Csere: Nagy P. (liberó), Péter, Óhidi, Kotin. Edző: Tamás Zoltán.

Dunaferr SE: Balázs, Tomanóczy, Laczi, Iván, Csizmadia, Majoros, Tajti, Hatvany, Iván, Mihucz, Móró, Matyiák, Sárközi (liberó). Edző: Tomanóczy Tibor.

Az első szettet simán nyerte a házigazda. A második és a harmadik játékrészben már nem adta magát olyan könnyedén a Fejér megyei együttes, de a Sümegnek így is sikerült megnyernie a mérkőzést. A legeredményesebb játékos Erki Milán volt 16 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!