Biztosan nyert a csikócsapat

2019.06.07. 20:40

A VLS Veszprém fiataljai emelhették magasba a megyei futballkupát

A papírformának megfelelően magabiztos sikert aratott az MTD Hungária Veszprém megyei kupában a veszprémi labdarúgócsapat. A finálét pénteken rendezték Ajkán.

Horváth Gábor

A piros mezes veszprémi alakulat sikeresen erőltette rá akaratát a devecseriekre, akik a hajrára el is fáradtak Fotó: Balogh Ákos /Napló

Fotó: Balogh Ákos /Napló

Devecser SE–VLS 0-5 (0-1)

Ajka. V.: Takács. Devecser SE: Nagy Sz. – Bakos, Horváth R. (Burucs), Sipos Felícián (Horváth G.), Szakonyi S., Paksai, Polgár, Orsós, Illés M., Illés N. (Szakonyi V.), Cserna. Edző: Cserna Róbert. VLS Veszprém: Sevinger (Héninger) – Bóka (Kötél), Király, Horváth Á. (Barcza), Horváth B. (Mogyorósi), Kristály (Schwartz), Szücs, Szabó M., Reizinger, Burdi (Csapó), Rédling (Janás).

A devecseriek és a veszprémiek jutottak be idén a Veszprém megyei labdarúgókupa fináléjába, amelynek ezúttal is az ajkai stadion adott otthont. A mérkőzést eredetileg szerdán rendezték volna, de a játéktérre zúduló nagy mennyiségű csapadék miatt két nappal el kellett halasztani az összecsapást.

A piros mezes veszprémi alakulat sikeresen erőltette rá akaratát a devecseriekre, akik a hajrára el is fáradtak Fotó: Balogh Ákos /Napló

A Devecser SE – amely 10. lett a megye I-ben a nemrég véget ért szezonban – az Alsóörs, a Csopak, a Csetény SE, valamint a Badacsonytomaj búcsúztatásával került döntőbe. A VLS Veszprém bajnoki címet szerzett a megyei első osztályban, és a keddi sorsoláson kiderült, hogy a következő idényt ismét az NB III-ban töltheti az együttes. Pető Tamás alakulatának nem kell osztályozót játszania, kiemeltként jutott feljebb. A bakonyiak a kupasorozatban elsősorban fiataljaikat szerepeltették, először a Külsővat ellen nyertek magabiztosan, a következő fordulóban a Sümeg nem állt ki ellenük. A folytatásban a Balatonfüredi FC-t fektették két vállra, majd a Balatonalmádi SE-nél bizonyultak jobbnak.

A Veszprém azonnal támadólag lépett fel, de nem volt könnyű dolga a szervezett vetélytárssal szemben. A 28. percben aztán Horváth Ákos 15 méterről helyezett a kapuba, 0-1.

A szünet után nem sokkal jött az újabb találat. Király tekerte el szépen a labdát, amely kijött a hosszú kapufáról, majd Nagy kapusról visszapattant a hálóba, 47. perc: 0-2. A 71. percben jobboldali akció végén Janás szépen lőtt a devecseri kapuba, 0-3. A 76. percben Szabó érkezett remekül középen, 0-4. A 80. percben Schwartz növelte tovább a különbséget, 0-5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!