félezer nevező

2019.09.30. 11:00

Kicsik és nagyok is futócipőt ragadtak az ajkai versenyre

A Sportváros Nonprofit Kft. és a Tovafutók SE szervezésében a Mobilitási Héthez kapcsolódóan óriási részvétel mellett tartották meg idén a 37. Ajka Rajtja elnevezésű futóversenyt a napokban.

Borsos Renáta

A Forma Fitt SE tagjai a lelkes futóknak közös bemelegítést tartottak Fotó: Györkös József

Fotó: Gyorkos Jozsef

Idén is bizonyított az Ajka Rajtja, melyen 414-en indultak. A sporteseményen kicsiktől a felnőtt és idősebb korosztályig, hét korcsoportban és öt kijelölt távon mérték össze gyorsaságukat a futók.

A résztvevők a teljesítendő útvonalakról a helyszínen elhelyezett térképek alapján tájékozódtak, a verseny folyamán pedig az előre elhelyezett szalagokat követve értek célba. A nagy népszerűségnek örvendő eseményt Ajka önkormányzata Művelődési-, Oktatási- és Sportbizottságának elnöke, Utassy István nyitotta meg. Azt követően a Forma Fitt SE tagjai a lelkes futóknak közös bemelegítést tartottak.

A versenyben dobogós helyen végzetteknek Utassy István adta át az érmeket, okleveleket és egyedi pólókat. Mohos Milán sportszervező lapunknak megjegyezte, az Ajka Rajtja megrendezéséhez szükséges útlezárásban kiemelt segítséget nyújtottak a rendőrök, polgárőrök.

A Forma Fitt SE tagjai a lelkes futóknak közös bemelegítést tartottak Fotó: Györkös József

A versenyben a dobogós helyen végeztek az 1. korcsoportban (lányok) Fercsák Jázmin, Reicher Flóra, Illés Vivien, (fiúk) Kőrösi Bálint, Kovács Dominik, Kerekes Benedek. A 2. korcsoportban (lányok) Orsós Rebeka Melissza, Illés Viktória, Somodi Csenge, (fiúk), Hubai Santiago, Hubai Gabriel, Szekér Krisztián. A 3. korcsoportban (lányok) Némedi-Varga Anna, Rózsa Anna, Keresztény Nóra, (fiúk) Szücs Marcell, Schell Dániel, Peterics Zalán. A 4. korcsoportban (lányok) Némedi-Varga Blanka, Molnár Nóra, Kovács Lili, (fiúk) Pákai Dániel, Csejtei Bence, Szabó Benjámin. Az 5. korcsoportban (lányok) Szalai Pálma, Pálmai Katalin, Tomor Júlia, (fiúk) Németh Levente, Rostás Dániel, Rába Dániel. A nőknél az első három helyen Feketéné Csékei Ildikó, Bognár Edina, Bóday Mónika, a férfiaknál Országi Zsolt, Liska Bálint, Bálint László végeztek. A seniorok között Ládi János volt a győztes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!