a forduló válogatottja

2019.10.28. 12:35

Megye I: a badacsonytomajiak vitatják a kiállítás jogosságát

Kiütések és szoros küzdelmek egyaránt akadtak az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában. A Devecser 0-3-ról győzött, a Kristály meg sem állt 10 gólig, a játéknap rangadóját a Fűzfői AK nyerte. Lássuk, kik kerültek be ezen a héten a Napló csapatába!

Horváth Gábor

A Kristály tíz gólt lőtt Rátóton, a képen a duplázó Szedlacsek Balázst ünneplik a társak Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Csapó Gábor gólja nyitotta, Kustán Tamás találata zárta a Tapolca–Várpalotai BSK bajnokit, amelyen a vendégek 3-2-es sikert arattak. A félidőben még a házigazda vezetett 2-1-re, a győztes gól a 90. percben született.

Hihetetlen körülmények között alakult ki a végeredmény Badacsonytomajon, ahol az 59. percben 3-0 állt az eredményjelzőn, a végén mégis a vendég Devecser örülhetett. Cserna Róbert alakulata a 73. percben szépített, majd a 86. és a 92. perc között háromszor volt eredményes és elvitte a pontokat. Orsós Ferenc két gólt is szerzett, s Illés Mihály is eredményes volt. A mérkőzés forgatókönyvéhez tartozik, hogy a Tomaj a 77. percben megfogyatkozott, Kiss János reklamálásért kapott azonnal piros lapot Pap sporttárstól. A hazaiak túlzónak tartották Kiss büntetését, aki állításuk szerint – s erről hangfelvételük is van – nem teljesen azt mondta, mint amit a bíró a jegyzőkönyvbe írt.

Az éllovas fürediek a papírformának megfelelően, könnyedén győzték le a sereghajtó Herendet. A 7-0–ás meccsen többek között Róth István és a duplázó Rápó Csanád futballozott kiemelkedően.

A Kristály tíz gólt lőtt Rátóton, a képen a duplázó Szedlacsek Balázst ünneplik a társak Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az Ajka Kristály voltaképpen kivégezte a Gyulafirátótot, a vendégek meg sem álltak 10 gólig... A termésből Szélessy Péter három találattal vette ki a részét, mellette a duplázó Györkös Bence került meg be a forduló legjobbjai közé.

Szenft Patrik találata döntötte el a Csetény SE-Péti MTE mérkőzést (1-0), a hazaiak már a nyolcadik percben megszerezték a győzelmet jelentő találatot.

Az Úrkút SK semmit nem bízott a véletlenre, a nyolcadik percben már 3-0-ra vezetett Magyarpolányban, a vége pedig 0-7 lett. A sok jó produkció közül ezúttal Márton Gábor játékát emeltük ki.

Többen is pályáztak a forduló kapusa címre, amely azért lett végül a rutinos Radnai Gáboré, mert a hálóőr nagy derbin segítette sikerhez övéit. A Fűzfői AK 2-0-ra nyert Balatonalmádiban, megszakítva ezzel a vetélytárs nyolc meccses győzelmi szériáját.

A 12. forduló válogatottja, kapus: Radnai Gábor (Fűzfői AK). Hátvédek: Kustán Tamás (Várpalotai BSK), Illés Mihály (Devecser SE), Rápó Csanád (Balatonfüredi FC), Szélessy Péter (Ajka Kristály). Középpályások: Csapó Gábor (Várpalotai BSK), Orsós Ferenc (Devecser SE), Róth István (Balatonfüredi FC), Márton Gábor (Úrkút SK). Támadók: Györkös Bence (Ajka Kristály), Szenft Patrik (Csetény SE). A góllövőlista állása: 1. Szedlacsek Balázs (Kristály) 16 gól, 2. Burcsik Marton (B.-almádi), Reizinger Bence (B.-almádi) és Szabó Bence (B.-füredi FC) 11-11, 5. Korpos Tibor (Úrkút SK) 10.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!