Nem maradt nyeretlen otthon a Rátót

2019.11.25. 14:17

Az utolsó játéknapot rendezték idén a foci megye I-ben

Ami a naptári évet illeti, túl vagyunk az utolsó fordulón az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-bajnokságban.

Horváth Gábor

A rutinos Pálfi Róbert (balra) sokat tett a pétfürdőiek Várpalota elleni sikeréért Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Tizenhat fordulót teljesítettek a csapatok ezen az őszön a labdarúgó megyei első osztályban, az eredménysor azonban még nem teljes, a következő két hétben három elmaradt mérkőzést pótolnak az ebben érdekeltek. November 29-én a Devecser fogadja a Magyarpolányt, december 7-én pedig Úrkút SK-Sümeg VSE és Fűzfői AK-Tihanyi FC bajnokikat rendeznek.

Visszatérve az idei utolsó, 16. játéknapra, a papírforma nagyon nem borult sehol sem. Egyedül Gyulafirátót sikerét érdemes ebből a szempontból kiemelni, a gyenge fél évet produkáló alakulat hazai pályán legyűrte (2-1) az élmezőnyhöz tartozó Balatonalmádit. A Rátótnak hagyományosan jól megy a Balaton-partiak ellen, ezt ezúttal is bizonyították, érdekesség, ez volt az első (!) hazai sikerük ebben a szezonban. A házigazdától Balta Gergely csapatkapitányt, valamint Gyurmánczi Roland kapust (aki csak büntetőből kapott gólt) emeltük ki.

A Péti MTE gyorsan hátrányba került a Várpalotai BSK elleni szomszédvári derbin, de a vendég gólra négy találattal válaszoltak a hazaiak (4-1), akik közül a duplázó Rados Gergő, valamint a rutinos Pálfi Róbert teljesítménye ért nálunk válogatottságot.

A rutinos Pálfi Róbert (balra) sokat tett a pétfürdőiek Várpalota elleni sikeréért Fotó: Penovác Károly/Napló

A Fűzfői AK szintén hátrányba kerülve, szintén négy gólt elérve verte otthon a Csetény SE-t (4-1), itt a csatár Szabó Patrik volt kétszer eredményes.

Úgy látszik, slágereredmény volt a fordulóban ez a 4-1, a Tihanyi FC is ilyen arányban fektette két vállra a tapolcaiakat. A félszigetiek – akik remek heteket tudhatnak maguk mögött – közül ezúttal Slemmer Ádám került be a forduló legjobbjai közé.

A Kristály gólvágója, Szedlacsek Balázs ezúttal kétszer talált a hálóba, az ajkaiak magabiztosan nyerték (3-1) a Badacsonytomaj elleni bajnokit.

Csikós Sándor ezúttal is főszerepet (és egy gólt) vállalt a Balatonfüredi FC győzelmében, az éllovas gyengébb első félidőt követően végül 5-0-ra nyert Sümegen.

Nem volt esélye a Devecsernek az Úrkút SK ellen, a vendégek ötször is a hálóba találtak (5-1), ebből Miskei István és Korpos Tibor egyaránt két találatot szerzett.

Kardos Attila lőtte a meccs első találatát, csapata, a Magyarpolány pedig 3-1-re nyerte idegenben a Herend elleni alsóházi rangadót.

A 16. forduló Napló-válogatottja, kapus: Gyurmánczi Roland (Gyulafirátót SE).

Hátvédek: Kardos Attila (Magyarpolány), Pálfi Róbert (Péti MTE), Slemmer Ádám (Tihanyi FC).

Középpályások: Balta Gergely (Gyulafirátót SE), Rados Gergő (Péti MTE), Miskei István (Úrkút SK), Csikós Sándor (Balatonfüredi FC).

Támadók: Korpos Tibor (Úrkút SK), Szabó Patrik (Fűzfői AK), Szedlacsek Balázs (Ajka Kristály).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!