EHF Kupa

2019.11.23. 21:20

Nem jutott tovább a Balatonfüred a spanyol Ademar Leon ellen

Nem volt esélye a spanyol bajnokság jelenlegi második helyezettje az Ademar Leon ellen a Balatonfüredi KSE-nek az EHF Kupában a legjobb tizenhat közé jutásért vívott visszavágón. A vendéglátók végig irányítottak, nem adtak esélyt a tópartiaknak, pedig Bősz kapus így is kiemelkedőt nyújtott.

B. Virág Rita

20191102 Balatonfüred NB I-es bajnoki kézilabda mérkőzés Balatonfüredi KSE (piros) - Sport36-Komló (kék) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Három gólos előnyről várhatta a visszavágót az EHF Kupában a legjobb tizenhat közé jutásért a Balatonfüredi KSE az Ademar Leonnal szemben (27-24). Csoknyai István nem volt könnyű helyzetben, hiszen Fazekas Nándor kapus továbbra sem jött rendbe, ráadásul megsérült újra Zdolik Bence, és Szöllősi Balázs sem tudott egész héten edzeni, mert fájlalta a könyökét.

Rengeteg hibával indult a találkozó, mindkét csapat idegesen kézilabdázott, tíz perc alatt mindössze 3-1 állt az eredményjelzőn.

A magyar együttes sok helyzetet elpuskázott, tiszta ziccert hagyott ki, és tizenhárom perc után tudta megszerezni második találatát, Pedro vágott be egy hetest. Továbbra is elég nehézkesen születtek meg az újabb és újabb találatok, ráadásul a 20. perchez érve elfogyott a fürediek előnye (8-4). Topic hiába harcolt ki büntetőt, a másodikat már a spanyolok kapusába vágta Pedro.

A balatoni emberhátrányt Marchian használta ki, de a félidő hajrájához érve ismét nagyon közül került a vendég együttes a három gólos határhoz (10-6). Elől Topic, hátul Bősz adott tartást a magyar együttesnek, sajnos az egyik kulcsember, Máthé Dominik egyelőre nagyon sok hibával játszott. A félidő végén 14-9 állt az eredményjelzőn.

Szünet után is a Leon akarata érvényesült, s a 41. perchez érve kialakult az eddigi legnagyobb különbség (20-13). Aztán váratlanul beindult a Füred, Máthé duplájával és Topic góljával 21-17-re felzárkózott. Felcsillant újra a remény, ám Cadenas mester időkérése megakasztotta a magyar társaságot és Lucin és Lopez vezérletével újra meglódult a Leon (26-18). Bősz kapus bravúrt, bravúrra halmozott, de társai így is túl sokszor hozták kiszolgáltatott helyzetbe, így gyakorlatilag a különbség mértéke volt kérdéses. A Leon végül nyolc góllal nyert 29-21-re, s összesítésben öt góllal továbbjutott a csoportkörbe.

Ademar Leon-Balatonfüred 29-21 (14-9)

Leon, 4000 néző. V.: Pandzics, Moszorinszki (szerbek). Ademar Leon: Szlavics – LOPEZ 6, Carou, LUCIN 8, MARCHAN 4, Feuchtmann 2, Fernandez 4. Csere: Patosky (kapus), Alonso 3, Sanchez 1, Cami, Mosic 1, Perez Acre, Donlin, Vieyra. Edző: Manolo Cadenas.

Balatonfüredi KSE: BŐSZ – Pedro 2, Máthé 3, Németh B. 3, TOPIC 8, Sinkel 2, Bóka. Csere: Jimenez 1, Kemény, Stevanovic 2, Szöllősi B., Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!