Méltán a legjobbak között

2019.12.19. 21:28

A hazai szövetségek idén is kiválasztották, szerintük kik a legjobb sportolók

Veszprém Kónya Ádám, Rasovszky Kristóf, Berecz Zsombor, Siklósi Gergely is sportága legjobbja lett a hagyományos év végi választáson.

B. Virág Rita

A Magyar Távirati Iroda (MTI) sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, adott évben kit tartanak sportáguk legjobbjának. Az idei, 2019-es évben több kiemelkedő Veszprém megyei siker született.

Berecz Zsombor
Fotó: Hunsail

Gondoljunk csak a kvangdzsui úszó világbajnokságra, ahol a nyíltvízi, öt kilométeres számban Rasovszky Kristóf diadalmaskodott, ráadásul tíz kilométeren negyedik lett, s ezzel kvalifikálta magát a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra is. A Balaton Úszó Klub kiválósága mindezek mellett megnyerte a balatonfüredi úszó világkupát és a sorozat összetett pontversenyében is ő diadalmaskodott.

Nem csoda hát, ha a nyílt vizes szakágban Szokolai László tanítványára esett a szakemberek választása.

Kónya Ádám
Fotó: MTI

A tapolcai Siklósi Gergely is fantasztikus évet tudhat maga mögött: a Budapest Honvéd 22 éves párbajtőrözője a düsseldorfi Európa-bajnokságon bronzérmes lett a csapattal, majd a budapesti világbajnokságon egyéniben szerzett nagy bravúrral aranyérmet.

Berecz Zsombor, a csopaki Procelero SE versenyzője tavaly világbajnoki címet szerzett Finn dingiben, ezzel kvalifikálta magát a tokiói olimpiára. Idén sem maradt kimagasló eredmények nélkül: az Athénban megrendezett Európa-bajnokságon ezüstéremnek örülhetett, aztán augusztusban az Enosimában lebonyolított előolimpián a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Mindezek mellett természetesen magyar bajnoki címet szerzett, és a Magyar Vitorlás Szövetség hagyományos díjátadó gáláján az év férfi vitorlázójának választotta.

Rasovszky Kristóf
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kónya Ádám, a Veszprémi SE sífutója a februári, seefeldi világbajnokságon az ötödik legjobb idővel kvalifikálta magát a klasszikus 15 kilométeres versenyszám döntőjébe, ahol végül egyedüli magyarként a 71. helyen zárt. Veszprém első téli olimpikonja a sprint számban a 69. helyen végzett. Ezt követően részt vett a Balkán Kupán, ahol 15 km-es klasszikus stílusban a harmadik lett, másnap a 10 km-es szabad stílusban a tizedik helyet szerezte meg.

Siklósi Gergely
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Magyar Kézilabda Szövetség, ahol még szintén lehet Veszprém megyei díjazott, január 20-án hozza nyilvánosságra a legjobbak listáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!