botev-kupa

2019.12.16. 10:11

Alsós diákok mérték össze sakktudásukat Veszprémben

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a megyeszékhelyen a Hriszto Botev-kupát, amelyen alsó tagozatos általános iskolások mérték össze sakktudásukat.

Horváth Gábor

Tizenhetedik alkalommal tartották meg a Botev-kupát

Fotó: városi sakkszövetség

A Veszprém Városi Sakkszövetség és a Hriszto Botev Általános Iskola közös eseményén az volt az idei újdonság, hogy az 1-2. osztályosok külön díjazásban részesültek.

A hétfordulós, svájci rendszerű verseny előtt az iskolai szakkör vezetője, Mihalik István és a városi szövetség elnöke, Jónás Péter köszöntötte a résztvevőket.

A viadal legfiatalabb sakkozója Ramsics Bernát (Botev) volt, ő nyerte el a Pöttöm-kupát.

Az alsó tagozatosoknál Csaba Zsombor, a felsősöknél Darida Gergő érte el a legjobb eredményt, így őket illette a Botev-kupa.

Tizenhetedik alkalommal tartották meg a Botev-kupát
Fotó: városi sakkszövetség

Eredmények, 1- 2. osztályos, fiúk 1. Bodor Gellért (Botev) 3,5 pont, 2. Páli Henrik (Szentgál) 3,5, 3. Ivánfi Zsombor (Botev) 3,5. Lányok: 1. Csizmadia Boróka (Herend) 2,5, 2. Alvári Nóra (Deák) 2,5, 3. Muraközy Bogi (Botev) 2.

Alsó tagozatos fiúk: 1. Csaba Zsombor (Báthory) 6,5, 2. Darida Máté (Herend) 5,5, 3. Halmavánszki Márton (Herend) 5. Lányok: 1. Meilinger Vivien (Kossuth) 5, 2. Ivánfi Zsófia (Botev) 2.

Felső tagozatos fiúk: 1. Darida Gergő (Herend) 7, 2. Weisz Ádám (Városlőd) 5,5, 3. Dömötör Mihály (Városlőd) 4. Lányok: 1. Horváth Jázmin (Szentgál) 5, 2. Halmavánszki Dóra (Herend) 4,5, 3. Farkas Katalin (Padányi) 3,5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!