Egy arany, két ezüst

2020.01.28. 07:00

Szeged–Veszprém rangadó volt az U12-eseknél

Szegeden nyert utánpótlás kézilabdatornát a Telekom Veszprém, amelynek U12-es csapata épp a házigazdát győzte le a fináléban.

Horváth Gábor

A veszprémiek U12-es csapata (edzőjük, Velky Mihály a kép jobb szélén) épp a házigazda Szegedet verte meg a döntőben Fotó: Pick Szeged

Szeged–Veszprém derbit rendeztek a PickBall elnevezésű, U12-es utánpótlás kézilabdatorna döntőjében. Mindkét csapat hibátlanul menetelt a fináléig, amelyet a Telekom nyert meg 24-21-re. A Velky Mihály vezette bakonyiak előtte az FTC-t 23-10, a Kecskemétet pedig 50-11 arányban fektették két vállra. A torna végeredménye: 1. Telekom Veszprém, 2. Pick Szeged, 3. Ferencváros, 4. Kecskemét. A viadal legjobb kapusának a bakonyiak hálóőrét, Lackhenbacher Zalánt választották.

A PickBall kupát másik két korosztályban is megrendezték Szegeden, a Telekom ezeken is a résztvevők között volt, és nem is tért haza érem nélkül.

Az U13-asoknál és az U14-eseknél is ezüstöt szereztek a veszprémiek (edző: Károlyfi Viktor), előbbi mezőnyben a Kecskemét, utóbbiban a Szeged előzte meg a csapatot.

Mindkét korosztály viadalán veszprémit választottak a torna legjobbjának, az U13-asoknál Gáncs-Pető Mátét, az U14-es megmérettetésen pedig Apró Botondot.

A veszprémiek U12-es csapata (edzőjük, Velky Mihály a kép jobb szélén) épp a házigazda Szegedet verte meg a döntőben Fotó: Pick Szeged

Eredmények, U13: Telekom Veszprém–HC Vrbas (szerb) 44-8, Telekom Veszprém–Kecskemét 19-16, Pick Szeged–Telekom Veszprém 23-17.

Az U14-eseknél: Telekom Veszprém–Vojvodina (szerb) 26-18, Kecskemét–Telekom Vp. 19-35, Pick Szeged–Telekom Veszprém 30-27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!