úszás és küzdősport

2020.02.20. 21:08

A legjobb sportolókat díjazták Veszprémben

Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub világbajnok sportolója, valamint Bécsi Nikolett, a Veszprémi Thai-Box SE világbajnok és Európa-Kupa győztes küzdősportosa érdemelte ki a tavalyi évben a legjobb férfi, valamint női sportoló díját Veszprémben.

B. Virág Rita

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A csapatoknál a Bajnokok Ligájában döntős Telekom Veszprém vehette át a csapatok között az elismerést.

A hagyományokhoz hűen a megyeszékhelyen nem sportévzárót, hanem sportévnyitón tartanak. Itt köszöntötték az elmúlt esztendőben kiemelkedő eredményeket elért sportolókat.

Porga Gyula polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, aki elmondta, reményeik szerint egy év múlva megnyithat a városi uszoda, hamarosan megkezdik egy új tornászgyakorló építését, illetve a stadion rekonstrukcióját is. Ezt követően először is Veszprém Város Sportjáért Díjak találtak gazdára. Ebben a kategóriában Máhl Krisztián, a Veszprémi Jégsport SE jégkorong edzője, testnevelő, Koós Hutás László, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club futóedzője, testnevelő, valamint Palotai Nándor, a Veszprémi Foci Centrum SE szakedzője, testnevelő vehette át a rangos elismerést.

Az Év Sportpillanata Díjat minden esztendőben a közönség, a veszprémi sportbarátok szavazati alapján ítélik oda. Az idén már tizenegyedik alkalommal voksolhattak a szurkolók, szerintük, mi volt a 2019-es esztendő legemlékezetesebb pillanata. A listát a három mértékadó veszprémi hírportál, a Napló, a hajraveszprem.hu, valamint a vehir.hu szakírói állították össze. A legtöbb szavazatot Rasovszky Kristóf kapta, aki tavaly világbajnoki címnek örülhetett a kvangdzsui eseményen öt kilométeren.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A második legtöbb voks a VEDAC hangulatos eseményére, a súlylökő párbajra érkezett, míg a 1. Futsal Club Veszprém történelmi bronzérme a harmadik lett.

Az év szenior sportolója kategóriában színpadra szólították Benes Magdolnát, a VEDAC kalapácsvetőjét, Csatári Jánost, a Top Gym SE fekvenyomóját, Gosztolai Máriát, a VEDAC dobóatlétáját, Holczmann Zoltánt, a Top Gym SE fekvenyomóját, Kósa Zoltánt, a VEDAC futóját, Dénes Nagy Attilát, a Top Gym SE fekvenyomóját, Sztanke Józsefet, a Top Gym SE fekvenyomóját, Strommer Lászlót, a Veszprémi Sportmászó Egyesület sportolóját.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az utánpótlás korosztályban díjat vehetett át: Kövér Fanni gerelyhajító és diszkoszvető (VEDAC), Péringer Márk diszkoszvető (VEDAC), Kalocsai Péter teniszező (ÁSZ), Molnár Attila futó (Sportolj Velünk SE), Varga Gréta Barbara futó (SVSE), Kéri Bettina futó (SVSE), Szecsődi Máté birkózó (Centrum DSE), Fischer Lili falmászó (Veszprémi Sportmászó Egyesület).

Polgármesteri különdíjat kapott: Schindlerné Kis Katalin fekvenyomó (Top Gym SE), Keszthelyi Csaba fekvenyomó (Top Gym SE), Magyar Veronika futó (SVSE), Budai Alexa sporttáncos (Fitt Kid SE), Laczkó Benedek Vajk szumós (Centrum DSE), Boros Boldizsár falmászó (VESE), Birnbauer Botond mozgássérült úszó (Veszprémi Úszó Klub).

Az év női kategóriában harmadik helyezést ért el megosztva, Bartha-Kéri Bianka az SVSE futója, valamint Orbán Éva, a VEDAC kalapácsvetője, második lett Mucsy Petra, a Veszprémi Taekwondo SE világbajnok sportolója, míg elsőként zárt Bécsi Nikolett, a Veszprémi Thai-Box SE világbajnok sportolója.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A férfiaknál harmadik helyen zárt Kiss Gergő Xavér az SVSE futója, a második helyezett lett Kónya Ádám, a Veszprémi Sí Egylet sífutója, míg első helyezést érdemelt ki Rasovszky Kristóf világbajnok úszó.

A csapatok között bronzérmesként zárt az 1. Futsal Club Veszprém, másodikként a Hoya Pannon Egyetem Veszprém Hepp Kupa-győztes kosárcsapata, míg első helyezést szerzett a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese, amely tavaly visszavette a magyar bajnoki címet és a Bajnokok Ligájában is döntőt játszott.

A díjátadót követően nyílt meg a Serényi István, egykori atléta edző pályafutásának, munkásságának emléket állító kiállítás. Porga Gyula elmondta, Serényi István remek példája annak, hogy az '56-ban emigrált sportolók hazaszerető emberek, és nagyon fontos, hogy megőrizzük az egykori tréner hagyatékát az utókornak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!