Amatőr és profi táncosok versenye

2020.02.13. 19:19

Közel ezerötszáz sportoló állt Pápán színpadra

Két nap alatt 400 produkciót láthatott a nagyérdemű a Zsoodance Tánc-Sport Egyesület által ötödik alkalommal megrendezett Zsoodance Festen.

Haraszti Gábor

Látványos produkciókban sem volt hiány Pápán

Fotó: Haraszti Gábor

A nyílt, nemzetközi táncfesztivál első napján az amatőr csoportoknak minősítő versenyt rendeztek, azokat a táncosokat, csoportokat, egyesületeket várták, akik hobbiszinten táncolnak, vagy egyszerűen csak még nem elég „érettek” a komolyabb versenyzéshez.

- Nekik szerettünk volna ezzel a fesztivállal egy kis sikerélményt, lendületet, motivációt nyújtani – mesélte Cserkuti Zsófia főszervező. – A zsűri minden produkciót arany, ezüst és bronz minősítéssel értékelt. Másnap a szövetségben versenyzőknek és bárkinek, aki szerette volna megmérettetni magát profi, helyezéses verseny zajlott. Elégedettek vagyunk, hiszen a két napon összesen 400 koreográfiát állítottak színpadra az edzők, ami újabb előrelépés a tavalyi fesztiválhoz képest.

A produkciókat szakmai zsűri értékelte, elfogadta a szervezők meghívását Csörögi Márk, Toronya Alexandra, Vér Hajnalka, Dukai Anett, Radóci Lilla és Móritz Dániel, akik területükön mind elismert szakembereknek számítanak.

- Rengeteg újdonsággal készültünk az idei alkalomra, ilyen volt például, hogy a versenyünk zárásaként minden kategória legmagasabb pontszámot elért csapata pénzdíjat vihetett hazafolytatta a házigazda egyesület vezetője. Látványtánc kategóriában a Grácia AMI, a rocky formációk között a Tornádó Hungary, a hip hop csapatok közül a Nita Dance Club, míg az open kategóriában az Albatrosz TSE 50 000 forintos pénzjutalomban részesült.

Látványos produkciókban sem volt hiány Pápán Fotó: Haraszti Gábor

Cserkuti Zsófia hozzátette, mindkét napon workshopot tartottak, itt Csörögi Márk és Radóci Lilla tanított meg egy koreográfiát, melyre nagy volt az érdeklődés, hiszen ritkán lehet ilyen neves oktatóktól egy-két mozdulatot ellesni.

Az V. Zsoodance Festen szóló, duó, csoport és formáció kategóriában, manó, gyermek, junior és felnőtt korcsoportokban, közel 1500 táncos állt színpadra. A Zsoodance TSE az első napon kilenc arany-, és öt ezüstérmet szerzett, másnap Süle Laura-Sinkai Nina (gyerek duó) első-, Kuti Zoé (gyerek szóló), Friss Luca-Nagy Csongor (junior duó) második, a Feel Good Dance Crew (gyerek formáció) harmadik helyezést szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában