Szűcs Bence öt gólt szerzett

2020.02.14. 20:20

Magyar Kupa: négy között a Balatonfüredi KSE

Már az első félidőben tetemes előnyt szerzett a Balatonfüredi KSE, végül magabiztos különbséggel nyert a Mezőkövesd ellen és jutott be zsinórban harmadszor a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

B. Virág Rita

20200214 Balatonfüred Sportcsarnok Kézilabda NB1 Balatonüred Mezőkövesd Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton

BKSE–Mezőkövesd 38-24 (19-12)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Paska, Vastag. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Rodriguez 2, Máthé 4 (1), Szöllősi B. 4 (1), Topic 6, Zdolik 4, Bóka 2. Csere: Bősz, Andó (kapusok), Szűcs 5, Vajda H., Varga M. 5, Déber 1, Németh B. 1, Jimenez 4 (1), Sinkel. Edző: Csoknyai István.

Mezőkövesdi KC.: Pásztor – Radnic 5, Stankovics 3, Halibegovic 3 (2), Dávid, Szöllősi O. 1, Menyhárt 1. Csere: Pelyhe (kapus), Kovács B. 3, Gulácsi 1, Zelei 2, Szepesi, Dócs 1, Dávid. Edző: Buday Dániel.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

A Magyar Kupa negyeddöntőjében egy mérkőzés döntött a továbbjutásról, így a BKSE-nek mindenképpen nyernie kellett hazai pályán, a döntetlen és a vereség nyilvánvalóan a vendégeknek kedvezett volna.

Villámgyors Máthé-góllal indult a találkozó, majd Szöllősi Balázs hétméteresből volt eredményes (2-0). A vendégek első találatára az 5. percig kellett várnunk, akkor Stankovics vette be Fazekas kapuját.

Még ugyanebben a percben 3-2-re felzárkózott a Kövesd, azonban Topic kapott remek bejátszást, majd Rodriguez villant, és máris 5-2 állt az eredményjelzőn.

A Mezőkövesd előszeretettel alkalmazta a hét a hat elleni játékot, ám sokszor hiba csúszott a kivitelezésbe. A 10. percben kettős emberelőnybe került a tóparti együttes, amikor a kapus előbb tért vissza pályára, Pásztor Imre után pedig Dávid ült le két percre. A megítélt büntetőt a csereként beállt kapus, Pelyhe hárította Szöllősi Balázs nagy bánatára.

Zdolik találatával már négy góllal ment a balatoni csapat (7-4), sőt egy remek 3-0-s szériát követően 11-4-re alakult az állás (16. perc).

A korábbi válogatott irányító, a Mezőkövesd edzője, Buday Dániel időt kért, hogy ráncba szedje tanítványait, akik azonban nem tudtak faragni a hátrányukon (19. perc: 13-6). Máthé kapott kiállítást a 27. perc elején, ám az emberhátrányt 2-1-re hozta a Füred, s Varga Márton találatával már 18-10 állt a kijelzőn.

A félidő végéhez érve megnyugtató különbséggel vezetett a BKSE (19-12).

A szünet után sem kellett attól tartani, hogy a Mezőkövesd felzárkózik. Buday Dániel nem volt könnyű helyzetben, kényszerűségből jobbkezes játékost küldött a jobbszélső pozíciójába. Ettől függetlenül a BKSE becsülettel tette a dolgát, s a 39. percben már tíz góllal vezetett (24-14). A következő hét percben pedig 5-1-es rohanással végleg eldőlt a továbbjutás sorsa (47. perc: 29-17). A hajrában nem maradtak lezáratlan kérdések, már csak azt nem tudtuk, mekkora különbséggel nyer a Füred. Végül a hajrában a Veszprémből kölcsönből visszatérő Szűcs góljaival 38-24-es, fölényes hazai sikerrel ért véget a meccs.

Csoknyai István: – A célunkat elértük. Örömteli, hogy a fiatal játékosaimnak is lehetőséget tudtam biztosítani, akik jól és eredményesen játszottak.

Buday Dániel: – Mindössze nyolc felnőtt játékossal tudtunk elutazni. Az egyetlen pozitívum, hogy a fiatalok szinte végig a pályán voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!