A Centrum SE fiataljai most is alaposan kitettek magukért

2020.03.19. 11:00

Szumós éremdömping és Eb-kvótaszerzés

Kiemelt versenyen vett részt a Centrum SE szumócsapata, amely 10-10 arany- és ezüst-, valamint hat bronzéremmel tért haza a Dunaharasztiban rendezett nívós megmérettetésről. A veszprémiek Európa-bajnoki kvótát is szereztek.

Horváth Gábor

Barnóczki Bertold Boldizsár első helyezést szerzett az országos bajnokságon Fotó: Centrum SE

A Dunaharasztiban megrendezett szumóverseny minden korosztálynak komoly kihívást tartogatott. A rendező egyesület idén ünnepelte megalakulásának századik évfordulóját, és ebből az alkalomból nyolc korosztály számára írt ki küzdelmet. Az U10-es, azaz a legfiatalabb utánpótlás korosztály és a felnőttek felkészülési versenyen küzdöttek, az U12 és U16 korosztály az országos bajnokság döntőjén vett részt, míg az U14, U18 és U21 korosztály számára Európa-bajnoki válogatóversenyt rendeztek.

A Centrum SE csapata remekül szerepelt a kiemelt versenyen, összesen 10 arany-, 10 ezüst- és 6 bronzéremmel tért haza. Sajnos ezen a viadalon nem számoltak csapatpontokat, de az biztos, hogy az ország legerősebb egyesülete cím az Érd és a Centrum SE között dőlt volna el.

A veszprémiek eredményei, országos bajnokság, I. helyezett: Jámbor Levente, Szecsődi Máté, Barnóczki Boldizsár. II. helyezett: Simon Domokos, Magasházi Róbert, Gáspár Albert, Csendes Bálint. III. helyezett: Pap Edvin, Csejtei Krisztofer, Márkus Viktor. IV. helyezett: Varga Olivér. VII. helyezett: Zima Bence.

Barnóczki Bertold Boldizsár első helyezést szerzett az országos bajnokságon Fotó: Centrum SE

Eb-válogató, I. helyezett: Pap Edvina, Jámbor Kristóf, Barnóczki Boldizsár. II. helyezett: Bökönyi Barbara, Kék Milán, Márkus Roland, Laczkó Benedek (U21). III. helyezett: Vadas Márton, Nyári Vivien, Nagy Gergő. IV. helyezett: Varga Mihály.

Felkészülési verseny, I. helyezett: Csejtei Zoárd, Domokos Antónia, Tóth Krisztián, Csejtei Krisztofer. II. helyezett: Bóta Bálint, Laczkó Benedek (felnőtt). III. helyezett: Magasházi Norbert.

A verseny után eldőlt, hogy Laczkó Benedek utazhat a bakui Európa-bajnokságra (amely eredetileg áprilisban lett volna, de nyárra halasztották), ahol a 100 kg-os versenyző U21–U23 és felnőtt korosztályokban indul a nemzeti válogatottban. Az Eb előtt a keret közös edzőtáborozáson vesz részt, melynek végén a vb-kvalifikációs tornaként szolgáló Vest Viru Openen is elindulnak a válogatottak.

– A következő két fordulóban elválik, hogy kik kapnak helyet az őszi utánpótlás Európa-bajnokságra induló repülőn – mondta el Janku Ferenc, a veszprémi csapat mestere. – Bízom benne, hogy több versenyzőnk is kiharcolja ezt a jogot. A rutinosabbak közül Laczkó Benedek mellett Márkus Roland, Jámbor Kristóf és Nagy Gergő kvótaszerzése is több mint esélyes, de szorosan a nyomukban vannak feltörekvő fiataljaink, Pap Edvina, Barnóczki Boldizsár, Vadas Márton és Varga Mihály is.

A klubvezető hozzátette, addig is rengeteg dolguk van, gőzerővel építik utánpótlásukat, Veszprém mellett Öskün és Papkeszin is, ahová várják a sportág iránt érdeklődőket, 10 éves kortól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!