A gyöngyösi kézilabdázók szót emeltek a szövetség döntése ellen

2020.04.14. 07:00

A Csurgó átadná az indulási jogot

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a felfüggesztést követően befejezettnek nyilvánította bajnokságai aktuális szezonját. A döntés értelmében nincsenek helyezések, azaz bajnokok és kiesők sem. Az európai kupaindulásra pedig azok a klubok jogosultak, amelyek azt a 2018/2019-es bajnoki helyezéseikkel kivívták.

Horváth Gábor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az MKSZ közleménye szerint a szervezet mindent megtesz annak érdekében, hogy a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged egyaránt tagja lehessen a Bajnokok Ligája mezőnyének a következő idényben.

Ami a második számú nemzetközi viadalt, az EHF-kupát illeti, a 2018/2019-es eredmények alapján a Tatabánya, a Balatonfüredi KSE és a Csurgói KK indulhat (ismét) a sorozatban. Többek között ez ellen emelt szót egy közleményben a Gyöngyös, amely a jelenlegi helyezése (harmadik pozíció) alapján kupainduló lenne, az MKSZ döntése értelmében azonban nem az. A klubot több szempontból is hátrányosan érintette a bajnokság lezárása. A gyöngyösiek nyílt levelére reagálva a csurgóiak felajánlották a kupaindulási jogot a hevesi csapatnak.

„Mint ismert, a Magyar Kézilabda Szövetség a csütörtöki elnökségi ülésén befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as szezont, és törölte az addig elért eredményeket, egyúttal alapul véve az azt megelőző, 2018/2019-es idény végeredményét. Klubunk ennek következtében ismét lehetőséget kapott az EHF-kupában való induláshoz, melyet azonban – maximálisan megfelelve a sportszerűség szabályainak – átadunk a tavaly éppen mögöttünk végző, idén azonban csapatunkat oda-vissza felülmúló Gyöngyös csapatának” – írták a csurgóiak honlapjukon, arra is hivatkozva, hogy a gyöngyösiek idén oda-vissza legyőzték őket, tehát jelenleg jobbak náluk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!