A legjobb Veszprém

2020.04.15. 07:00

All Star-csapatot hirdettek a bakonyi kéziseknél

Az elmúlt hetekben a Telekom Veszprém arra kérte szurkolóit, szavazzák meg posztok szerint az elmúlt 43 év legjobbjait. Most végeredményt hirdettek.

B. Virág Rita

Iváncsik Gergő sok nagy csatát megélt pályafutása során a Veszprém színeiben. A remek szélső összesen tizenhat alkalommal nyert bajnoki címet Fotó: archív

Rengeteg voks érkezett minden idők legjobb veszprémi hetesére. A klub közösségi oldalán hirdette meg a játékot, amit a drukkerek komolyan vettek. Minden egyes bejegyzés alá több száz megjegyzés érkezett, a szurkolók vitáztak, érveltek, véleményt cseréltek. Érdekesség, hogy a jelenlegi keretből és vezetőségből négyen is helyet kaptak.

Eszerint minden idők legjobb veszprémi All-star alakulata: Sterbik Árpád (kapus) – Mirza Dzomba (jobbszélső), Nagy László (jobbátlövő), Éles József (irányító), Andreas Nilsson (beálló), Carlos Perez (balátlövő), Iváncsik Gergő (balszélső).

A bemutatást ezúttal a balszélen kezdjük, bár Iváncsik Gergőt a kézilabdát kedvelő közönség különösen jól ismeri.

Iváncsik Gergő 1981. december 30-án született Győrben, igazi kézilabdás családba, édesapja Iváncsik Mihály korábbi válogatott klasszis jobbszélső. Szülővárosában az általános iskolában ismerkedett meg a sportággal, ekkor került a Győri ETO utánpótlás együtteséhez. A felnőtteknél igen fiatalon, mindössze 17 évesen mutatkozott be 1998-ban. A tehetsége gyorsan megmutatkozott, nem véletlen, hogy alig két év múlva leigazolta a legjobb magyar klub, a Fotex Veszprém.

Iváncsik Gergő sok nagy csatát megélt pályafutása során a Veszprém színeiben. A remek szélső összesen tizenhat alkalommal nyert bajnoki címet Fotó: archív

A balszélső évről évre több lehetőséghez jutott poszttársa, az ugyancsak klasszis Pásztor István mellett. Gergő végül tizenhét éven át hűséges maradt a bakonyi együtteshez és 2017-ben innen vonult vissza tizenhatszoros magyar bajnokként, tizennégyszeres kupagyőztesként, háromszor játszott BL-döntőt (2002, 2015, 2016), 2008-ban viszont megnyerte a KEK-et. Azóta a klub utánpótlásában dolgozik, és az NB II-es Bajnok DSE Nemesvámos együttesében is játszogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!