Elmarad a bemutató

2020.04.30. 11:00

Könyv készült a hetvenéves Hajnal Csaba pályájáról

Hetvenedik születésnapját ünnepli ma Hajnal Csaba, a veszprémi kézilabda klub megalapítója.

B. Virág Rita

Hajnal Csaba (középen) sok nagy csatát megélt

Fotó: Penovác Károly/Napló

A jeles nap alkalmából könyv készült a sportvezetőről. Donát Tamást, a Veszprém Televízió munkatársát, a mű szerzőjét kérdeztük.

– Negyvenhárom évvel ezelőtt egy 27 éves, friss diplomás vegyészmérnök fiatalember arra kapott megbízást a Veszprém Megyei Állami Építőipari Vállalat (VÁÉV) vezetőségétől, hogy lehetőleg minél előbb építsen fel egy olyan kézilabdacsapatot, amely idővel meghatározó klubja és együttese lehet a hazai bajnokságnak – kezdte a szerző, akinek ez a kilencedik könyve a veszprémi kézilabdázásról. – Hajnal Csaba elvállalta a feladatot, és a megfogalmazott célokat messze túlszárnyalta azzal a segítő közösséggel, amely később az Építők családként sikert sikerre halmozott nemcsak a magyar, de a nemzetközi kézilabdaporondon is.

Mint azt megtudtuk, a ma hetvenedik születésnapját ünneplő korábbi ügyvezető, sportigazgató, menedzser nevéhez összesen 61 aranyérem fűződik az általa irányított klub 39 év és két hónapja alatt.

– Ezzel a hazai kézilabdasport férfi szakágának legsikeresebb, legeredményesebb sportvezetője lett, akinek megelőzése, lekörözése szinte lehetetlen feladatnak tűnik. Hajnal Csaba nemcsak Magyarország, de Európa egyik legjobb gárdáját építette fel, amelynek köszönhetően a Telekom Veszprém a mai napig a világ legjobb együtteseit fogadhatja a Veszprém Arénában. Ráadásul az ötezer férőhelyes sportcsarnok felépítésében, megvalósulásában szintén elévülhetetlen érdemei vannak a kerek évfordulót ünneplő Hajnal Csabának – fogalmazott Donát Tamás.

A hetvenedik születésnapra készült el a Győzelemre született című könyv, amely Hajnal Csaba pályafutását mutatja be. A klub egykori sajtóreferensének, Donát Tamásnak a tizenhatodik könyvéből nemcsak a sportvezető elképesztő életútját ismerhetjük meg, hanem, az alkalomhoz illően, hetven emlékező mesél, sztorizik Hajnal Csabáról, így vázolva fel nekünk az egylet megalapítójának valódi személyiségét, portréját.

Hajnal Csaba (középen) sok nagy csatát megélt
Fotó: Penovác Károly/Napló

– Abban a szerencsés helyzetben lehettem, hogy a klub megalapításától, voltaképpen az első labdapattintástól, Hajnal Csaba munkásságát végigkísérhettem – mondta a szerző. – Minden emlékezetes pillanatot igyekeztem rögzíteni a jelen- és az utókornak. Szerintem amit Hajnal Csaba alkotott, az majdhogynem megismételhetetlen. Sajnos most a koronavírus-járvány miatt nem tudjuk méltóképp megünnepelni Csaba hetvenedik születésnapját és a könyvet nyilvánosan bemutatni, de amint erre lehetőség lesz, bepótoljuk ezt. Addig a könyv karanténban marad – derült ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!