új néven folytatják

2020.04.27. 07:00

Szerződést kötöttek a bakonyi klubbal az alsóörsiek

Az Alsóörsi Kézilabda-utánpótlásközpont 12 évvel ezelőtt, az ország hasonló intézményei közül elsőként nyitotta meg kapuit. A központ rendelkezett megfelelő létesítménnyel, programmal, szakembergárdával és mecénással egyaránt.

Szendi Péter

Mészáros Károly büszke az eredményekre, összesen 129 kupát őriznek az iskola vitrinjében. Számtalan diákolimpiai és gyermekbajnokságbeli országos első helyezést értek el kézilabdában és atlétikában

Fotó: Szendi Péter

– Fontos volt a benne részt vevő gyermekek jelenléte, akik az ország egész területéről, sőt Erdélyből, Délvidékről és a Felvidékről is érkeztek. A program megálmodói Hidasi Ferenc és Lipták Gyula tanárok voltak. Ennek megvalósítói az említett urakon kívül Ferenczy Gábor, jómagam, majd később Brandt Tamás is csatlakozott az utánpótlásközpont munkájába.

Összesen 129 kupát őrzünk az iskola vitrinjében. Számtalan diákolimpiai és gyermekbajnokságbeli országos első helyezést értünk el kézilabdában és atlétikában. Több csapatra való NB I-es játékos és számtalan utánpótlás- és több felnőtt válogatott kézilabdázó kezdte pályafutását Alsóörsön. Ezek közül kiemelném Ligetvári Patrikot és Bóka Bendegúzt, akik a válogatottban is szerepelnek – mondta Mészáros Károly iskolaigazgató, miközben büszkén mutogatta a serlegeket.

Az elmúlt években sokat változott a kézilabda-utánpótlás helyzete. A tao-támogatás az akadémiai rendszer átgondolására, új irányválasztásra kényszerítette a kézilabdázás helyzetét Alsóörsön.

Egy nagyobb klubhoz való tartozás, kötődés lett a megmaradás és a fejlődés lehetséges útja.

Az új irányról bekapcsolódva az akadémiai rendszerbe megállapodást kötött az önkormányzat, az Alsóörsért Közalapítvány – mely jelenleg működteti a kézilabda-utánpótlást Alsóörsön –, az Endrődi Sándor Református Általános Iskola és a Veszprém Handball Team Zrt. A megállapodó felek igyekeznek egymás előnyeinek kihasználásával működtetni és folytatni a kézilabdázást Alsóörsön.

Mészáros Károly büszke az eredményekre, összesen 129 kupát őriznek az iskola vitrinjében
Fotó: Szendi Péter

– A jövőben az Alsóörsön kézilabdázó tanulók Telekom Veszprém Alsóörs néven szerepelnek a gyermekbajnokságban. A felkészüléseket és a versenyeztetést a Telekom Veszprém részéről tapasztalt edzők és volt élvonalbeli játékosok segítik, gondolok itt Iváncsik Gergőre és Velky Mihályra.

Bizakodóan nézünk a jövő elé, hiszen a gyermekbajnokság első osztályában és szivacskézilabdában kívánjuk versenyeztetni tanulóinkat – folytatta tovább Mészáros Károly, aki elmondta, hogy jelenleg tanulóik digitális csatornákon keresztül foglalkoznak a sporttal, több-kevesebb sikerrel, eredménnyel. A négy hét tapasztalata az, hogy az intézményesített iskolai keretek között szervezett és lebonyolított tudásátadást nem lehet pótolni.

Vannak új és még jobb kezdeményezések, de a sport az életük része, ahol csapatok, tanulók mérkőznek egymással és ezt a gyönyörű dolgot most az élet átírta.

Mészáros Károly reméli, hogy a digitális tanítás során, – melyet megköszön kollégái­nak, a tanulóknak és a türelmes szülőknek – át- és felértékelődik az egymással való törődés, odafigyelés kompetenciája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!