Izgalmas kupapárharcok

2020.08.02. 09:05

Az Almádi 92. percben lőtt góllal nyerte meg a szomszédvári derbit

Nagy csatákat hozott a labdarúgó Magyar Kupa Veszprém megyei selejtezőjének első fordulója. Herenden tizenegyesek döntöttek, a balatoni derbit az Almádi nyerte (méghozzá hosszabbításban szerzett góllal), továbbjutott a mezőny egyetlen megye II-es tagja.

Horváth Gábor

20200801 Tihany sportpálya. Labdarúgó Magyar Kupa, megyei selejtező. Tihany (fehér)-Úrkút Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kupasorozatának nyitányával indult újra a megyei foci megyénkben. Szombaton nyolc párharcot rendeztek a Magyar Kupa selejtezőjének első fordulójában, ahol 16 csapat lépett pályára.

Érdekelt volt a teljes megye I-es liga (15 együttes), amelyet a megye II-es Szentantalfa egészített ki. Ha már ott volt, tovább is jutott, az antalfaiak a Magyarpolánynál bizonyultak jobbnak.

A játéknap derbijét Balatonalmádiban rendezték, ahol a helyiek a szomszédvár Fűzfői AK-t fogadták és nyertek rendkívül izgalmas körülmények között, Hoffer Levente 92. percben szerzett találatával.

Izgalmas volt a Herend-Sümeg meccs is, a hazaiak büntetőrúgásokat követően jutottak tovább.

A forduló legsimább meccsét a Kristály produkálta, az ajkaiak kiütötték a 10 emberrel felálló Várpalotai BSK-t.

A játéknapon mindössze két vendégcsapat ünnepelhetett, a Badacsonytomajnak és a Cseténynek sikerült idegenben győznie.

Eredmények: Herendi PSK-Sümeg VSE 1-1 (1-0), gólszerző: Marosi, ill. Rédei, büntetőkkel: 5-4.

Gyulafirátót SE-TIAC VSE 4-3 (2-2), g.: Vaczola A. 2, Tímár, Gyurmánczi, ill. Bardon, Kiss J. 2.

Tihanyi FC-Úrkút SK 3-0 (1-0), g.: Kovács Á., Benedek, Király.

Ajka Kristály-Várpalotai BSK 10-0 (6-0). Ajka, 200 néző. g.: Szedlacsek 5, Szélessy, Györkös, Bakó, Szarka, Gábris (öngól). A végig nyomasztó fölényben lévő hazaiak tetszés szerint alakították ki helyzeteiket, amelyekből sokat kihagytak. Különösen az első félidőben volt meggyőző a Kristály játéka. Jók: Szedlacsek a mezőny legjobbja, Szélessy, Györkös, Kungl, Magyar, Bakó, ill. senki. Tudósított: Havasfalvi Lajos.

Szentantalfa NVSE-Magyarpolány SE 3-1 (1-0), g.: Szigeti 2, Molnár K., ill. Szakonyi. Kiállítva: Házi (Magyarpolány, 49.).

Devecser SE-Badacsonytomaji SE 2-3 (0-2), g.: Sipos, Sáringer, ill. Kiss L. (öngól), Kiss M., Mékli.

Balatonalmádi SE-Fűzfői AK 3-2 (2-2). Balatonalmádi, 120 néző, g.: Hoffer L. 2, Kelemen, ill. Szabó P. 2. Kiállítva: Espár (FAK, 86.). A nagy meleg ellenére színvonalas mérkőzést játszottak a csapatok. A BSE szerzett vezetést a meccs elején, nem sokkal később a FAK egyenlített, de az első félidő hazai vezetéssel zárult. A szünet után több almádi lehetőséget is hárított a vendégek kapusa, míg a FAK egyetlen helyzetéből egyenlített. A nézők már a tizenegyesrúgásokra készültek, de az utolsó percben a hazaiak eldöntötték a továbbjutást. Jók: az egész BSE, ill. Radnai, Szabó P., Nyári. Tudósított: Jandrasics Gábor

Péti MTE-Csetény SE 1-2 (0-0), g.: Gál, ill. Nagy R. 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában