NB III

2020.09.23. 20:27

BFC: ilyen nincs, és mégis van…

A labdarúgó NB III nyugati csoportjának 8. fordulójában elmaradt meccset pótoltak szerdán. A vendég Füred hiába rúgott négy gólt, az ellenfél eggyel többet szerzett és behúzta az emlékezetes, kilenc találatot hozó mérkőzést.

Horváth Gábor

Nagy lehetőséget szalasztottak el a Balaton-partiak, akik továbbra is sereghajtók a csoportban

Fotó: Penovác Károly/Napló

THSE-Szabadkikötő–BFC 5-4 (3-3)

Budapest, 300 néző. V.: Tamási. THSE: Czerula – Révész, Gál (Németh A.), Gere, Marosi, Gelencsér, Pető, Varga (Gál), Farkas Z., Katona, Juhász. Vezetőedző: Széchenyi Márton.

Balatonfüredi FC: Keserű – Géringer, Nagy Z., Laurinyecz, Imre I., Csikós, Markó, Bartha, Schillinge, Burucz, Szalai, Szabó, Tamás Sz. (Pápai). Vezetőedző: Borgulya István.

Gól: Gelencsér (9., 1-0), Schillinger (10., 1-1), Farkas (26., 2-1), Szabó B. (31., 2-2), Szabó B. (34., 2-3), Farkas (37., 3-3), Nagy Z. (54., 3-4), Révész (93., 4-4), Farkas Z. (95., 5-4).

Azonnal támadólag lépett a Balatonfüred, a hazaiak a 7. percben lépték át először a félpályát. Aztán a 9. percben a védelem mögé kerültek a hazaiak és a belőtt labdát Gelencsér jutatta úgy a hálóba, hogy az a kapufát is érintette.

A vendégek válaszára nem sokat kellett várni, a középkezdésből egyenlítettek: Nagy birkózott a védőkkel, a lecsorgóval Schillinger nem hibázott (1-1). Bő negyedórával később egy fővárosi kontra után a jobb oldalon kerültek a védők mögé, és vezetést szereztek Farkas révén.

Fél óra játék után Szabó jelezte, hogy a Füred nem adja fel.

Először Csikós passzával lépett ki és 16 méterről egálra hozta a meccset (2-2), majd meg is fordította az állást, 2-3. Három minutummal később ismét a jobb oldalon kavartak a hazaiak, ismét sikerrel (3-3).

Nagy lehetőséget szalasztottak el a Balaton-partiak, akik továbbra is sereghajtók a csoportban

A fordulás után sem álltak le a csapatok és ismét a Balaton-partiaknál volt az előny, Nagy Z.-nek köszönhetően, Schillinger parádés sarkazása után.

Talán már mindenki elkönyvelte a vendéggyőzelmet (3-4), amikor a hosszabbításban egy belőtt szöglet került a kapuba (4-4). És még mindig nem volt vége, hiszen a 95. percben – ismét egy pontrúgás után – Farkas mesterhármast szerzett.

Borgulya István: – Nehéz ilyenkor mit mondani… Pár napon belül a második meccset vesztjük el az utolsó percekben. Ha pozitívan akarom nézni, rúgtunk négy gólt idegenben. A pontrúgásokra jobban oda kell figyelnünk a jövőben, remélem a jövő héten eltudunk indulni afelé, hogy ne fáradjunk el a 80. percben. Le a kalappal a fiúk előtt, a szívük vitte őket, nagyon sajnálom őket. Nincs idő szomorkodni, a hétvégén a listavezetővel játszunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!