jön a BKV Előre

2020.09.05. 11:00

Nehéz meccsre számít a Perutz FC trénere

Látványos futballal hazai pályán is igyekszik idegenbeli sikerét megismételni a Perutz FC, mely esélyesként fogadja a BKV Előre gárdáját.

Haraszti Gábor

Újra hazai pályán a Perutz

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában harmadik hazai találkozójára készül a sárga-kék együttes. A pápai csapat idegenben szerezhető 12 pontjából 9-et gyűjtött be, legutóbb a megyei rivális Balatonfüredet fektette két vállra.

– Nehéz mérkőzésre számítottam, az is lett, ezt elsősorban magunknak köszönhetjük, mivel több helyzetet is elpuskáztunk – emlékezett Lengyel Ferenc vezetőedző a 2-0-ra megnyert bajnokira. – Az egész találkozón kezdeményezőleg, gólra törően játszottunk, ám a befejezésekbe hiba csúszott. El kell ismerni, a hazaiak kontrából kétszer eljutottak a kapunkig, ám ha értékesítjük a helyzeteket, nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Mindent összevetve örülök a győzelemnek, támadásban úgy érzem, előreléptünk és végre nem kaptunk gólt.

Szombaton 18 órai kezdéssel a legutóbbi két találkozóját elveszítő BKV Előre látogat a Várkert útra, a fővárosiak neve mellett mindössze öt pont szerepel, nem csoda, hogy a 17. helyen állnak.

– A vírushelyzet okozta fizikális visszaesés után – nagy örömömre – egyre jobb állapotban van a csapat, a létszám is egyre biztatóbb, hiszen Hanzl Máté már 100 százalékos – folytatta a pápai tréner.

Újra hazai pályán a Perutz
Fotó: Penovác Károly/Napló

– Nehéz meccsre számítok, Menczeles Iván régóta irányítja az Előrét, tudom mennyire aprólékosan és jól dolgozik, ez látszott a tavalyi egymás elleni meccsünkön, amikor 2-0-ra nyerni tudtunk. Nagyon masszív csapatról beszélünk, nehéz őket átjátszani, legutóbb a Ménfőcsanak ellen 2-0-ra is vezettek, aztán egy kiállítás után tudott csak az ellenfél fordítani. Nagyon kell koncentrálnunk, de önbizalommal telve várjuk a két félidőt, ahol szeretnénk attraktív, látványos támadófutballt bemutatni. Persze biztos, hogy a BKV-nak is lesz ehhez egy-két szava.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!