Csúcsok viadala

2020.09.09. 11:30

Több rekord is megdőlt a Szőlős-körön

Balatonszőlős Hetedik alkalommal rendezték meg a Szőlős-kör elnevezésű futóversenyt, amely rekordnevezést és fantasztikus teljesítményeket hozott. A 100 kilométeres távot Csécsei Zoltán nyerte, 80 kilométeren a „helyi” Petróczi Márton volt fantasztikus, a harmadik ultrás megmérettetésen (50 kilométer) pedig Beda Szabolcs győzött.

Horváth Gábor

20200905 Balatonszőlős sportpálya. 7. Szőlős-kör ultrafutó verseny. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A népszerű Szőlős-kör ezúttal is vonzotta a futókat és érdeklődőket, ami nem csoda, hiszen a távok változatossága, a csodás környezet, a jó idő, valamint a különböző szórakoztató programok egyenként is izgalmasak, összeadódva pedig egy igazi fesztivál-sport­eseményt alkotnak.

A szervezőknek ugyanakkor nem volt könnyű dolguk, mert a járványhelyzet miatt szigorítani kellett a különböző óvintézkedéseken. Mindez okozott egy kis kényelmetlenséget és bonyodalmat, de összességében mindenki elégedett lehetett a végeredménnyel. Nemcsak a rendezvény sikerült jól, remekül teljesítettek a futók is, akik több versenyrekordot is megdöntöttek.

A leghosszabb távon elsőként Csécsei Zoltán szakította át, vagyis inkább vitte magával az erre az alkalomra készült egyedi célszalagot. A klasszis ultrafutó kevesebb mint nyolc óra alatt teljesítette a 100 kilométert, megelőzve Polczer Tamást és Kovács Ádámot. Csécseit abszolútban két hölgy követte, Zétényi Szvetlána és Mórocza Andrea, a női harmadik helyezett Kovács Dóra lett.

A 80 kilométeres távon „hazai” siker született: a Balatonfüredi Atlétikai Club ­fiatal versenyzője, Petróczi Márton fantasztikus futással, versenyrekorddal lett aranyérmes. Másodikként ­Szedlák Csaba ért be, a harmadik pozícióban pedig Steib Péter végzett. A nőknél Tamásné Bese Nóra győzött, megelőzve Csiha Yvettet és a veszprémi Fülöp Zsófiát.

A harmadik ultratávon, 50 kilométeren Beda Szabolcs volt a leggyorsabb, őt Strifler Attila és Drexler Gábor követte. A hölgyeknél Kóródi Ágnes, Tóth Tímea, Maráz Zsuzsanna lett a sorrend.

Az 50 kilométeres váltóknál a VTE Expressz repesztett nevéhez (és tagjaihoz) méltóan a leggyorsabban, megelőzve a Csepregi Trappolókat és a Balatonfüredi Atlétikai Club fiúk egyes számú csapatát. Ebben a számban lapunk együttese is elindult, és a 13. helyet szerezte meg az igen erős mezőnyben.

További eredmények, 22 km, férfiak: 1. Koósz Balázs, 2. Gorza István, 3. Farkas Árpád. Nők: 1. Tiricz Irén, 2. Forrás-Szakács Zsuzska, 3. Czunyi Anita. 10 km, férfiak: 1. Esső András, 2. Hegyi József, 3. Páll Szabolcs. Nők: 1. Zalka Zsófia, 2. Fábri Andrea, 3. Szijártó Dorina. 5 km, fér­fiak: 1. Tóth Sándor, 2. Végh József, 3. Hadnagy Attila. Nők: 1. Filó Edit, 2. Sass Diána, 3. Bartis Hajnalka.

A gyermekfutamok eredményei, 2014-ben vagy később születettek (mini), lányok: 1. Ebecz Borka, 2. Jónás Dorina, 3. Sándor Blanka. Fiúk: 1. Obermayer Bende, 2. Rakk Balázs, 3. Demeter Kristóf. Pici (2011–2013), lányok: 1. Obermayer Hanna, 2. Dallos Dorottya, 3. Ebecz Bianka. Fiúk: 1. Novák Bence, 2. Novák Áron, 3. Rédling Benedek.

Kicsi (2008–2010), lányok: 1. Krassói Emma, 2. Kötél Eszter, 3. Porpáczy Anna és Zalka Krisztina. Fiúk: 1. Csima Alex, 2. Gyenis Zoltán, 3. Rehák Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!