Kemény feladat

2020.11.28. 07:00

Az ajkaiak vasárnap folytatnák a sorozatot

Fontos győzelem után utazik Nyíregyházára az FC Ajka, amely egy újabb sikerrel megint stabil pozícióban találná magát a labdarúgó NB II. középmezőnyében.

Horváth Gábor

20201125 Ajka Sportpálya. Foci NB II FC Ajka ( fehér)- Dorogi FC Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A honi futballmásodosztály hétközi fordulójában, szerdán a Dorogi FC-t fogadta az FC Ajka. A pontok mindkét fél számára kiemelten fontosak voltak, és az első félidőben úgy tűnt, hogy a kiesés elől menekülő dorogiak törik meg rossz sorozatukat, akár a sikerre is eséllyel pályázhatnak.

A 22. percben ugyanis emberhátrányba került a házigazda, Présinger Ádámot állították ki, ráadásul büntetőhöz jutottak a vendégek. Horváth Dániel kapus azonban nem engedte előnyhöz jutni a Dorogot.

Az első negyvenöt percben a Veszprém megyei csapat kétszer is eltalálta a kapufát, de a riválisnak is akadtak lehetőségei. Végül nem született gól, nyilván mindkét öltözőben úgy gondolták, és azt kommunikálták, hogy a pihenőt követően plusz harci szellemmel felvértezve felülkerekednek ellenfelükön.

Az Ajkának volt nehezebb a dolga, hiszen csak tíz játékosa volt a pályán, ennek ellenére a 46. percben megszerezte a vezetést. A 73. percben aztán a vendégek is megfogyatkoztak, Nyíri Vince kapott két percen belül két sárga lapot.

Kis Károly csapata innen már megállíthatatlan volt, hiába próbálkozott a Dorog, a hazaiak gyorsabbak, pontosabbak és keményebbek voltak, teljesen megérdemelten nyertek.

– Emberhátrányban is jól védekeztünk, szervezettek voltunk, és a végjátékban újabb gólokat szerezhettünk volna – foglalta össze a végül 2-0-s végeredményt hozó bajnokit Kis Károly, az FC Ajka szakvezetője.

– A dorogi piros lap után már nem volt kérdés, hogy mi nyerünk, előtte viszont akadt néhány kritikus pillanat. Szerencsére sok jó egyéni teljesítményt láthattunk. Örömteli, hogy a játékosok kezdenek visszatérni és újra formába lendülni, többet tudunk edzeni, bízom benne, hogy a vírus most már nem zavarja a munkánkat.

A Veszprém megyeiek következő ellenfele a Nyíregyháza lesz, az összecsapást az alföldi városban rendezik vasárnap 17 órai kezdettel.

A Veszprém megyeiek következő ellenfele a Nyíregyháza lesz Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Nyíregyháza az előző két fordulóban kikapott, de így is előkelőbb helyen áll a tabellán, mint az Ajka, előbbi nyolcadik, utóbbi 12. a sorban. Ugyanakkor egy újabb sikerrel Kis Károly legénysége nagyot léphetne előre, felzárkózna a középmezőny elejéhez.

– Bízom benne, hogy a Dorog elleni sikerünk egy jó sorozat kezdetét jelenti. Szeretnénk Nyíregyházán is jó eredményt elérni, persze tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz könnyű dolgunk. A rivális gyors, mozgékony és jól is szerepel ebben a szezonban, mostanában voltak hiányzóik, de ez nem látszott meg a játékukon – tette hozzá az ajkai mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!