A THW Kiel látogat a Veszprém Arénába a Bajnokok Ligájában

2020.12.02. 11:00

Az örök rivális ellen lépnek pályára a bakonyi kézisek

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája sorozat egyik legnagyobb klasszikusát rendezik meg szerdán, ahol a Telekom Veszprém a német rekordbajnok THW Kielt fogadja.

B. Virág Rita

David Davis azt mondta, még versenyben vannak az első helyért, ezért nyerni kell szerdán

Fotó: MTI

A BL B csoportjában a veszprémiek az előző fordulóban elszenvedték idénybeli első fi­askójukat, miután hazai pá­lyán nagy meglepetésre alulmaradtak a dán Aalborggal szemben (30-32).

A THW Kiel is vereséggel hangolódott, a németek Barcelonában vendégeskedtek, és 29-25-re kikaptak.

David Davis, a veszprémiek szakvezetője is arról beszélt a találkozó előtt, hogy mindkét gárda negatív élményekkel érkezik az összecsapásra.

– Még mindig a csoport első helyéért harcolunk, s ezért muszáj megvernünk őket itthon. Kielben nagyon közel voltunk a két pont megszerzéséhez, megvoltak a lehetőségeink, végül meg kellett elégednünk az egy ponttal. Úgy vélem, be kell zárnunk a kört egy hazai győzelemmel, hogy újra érezzük az erőnket – fogalmazott a tréner a klub hivatalos internetes oldalán.

David Davis azt mondta, még versenyben vannak az első helyért, ezért nyerni kell szerdán
Fotó: MTI

A két csapat örökmérlege egyértelműen döntetlen, hiszen tíz alkalommal nyert a THW Kiel, tízszer a Veszprém, míg a legutóbbi összecsapásuk 31-31-es döntetlennel zárult.

A veszprémiek keretét nemcsak a koronavírus tizedelte meg, hanem többen is sérüléssel bajlódnak. Lékai Máté, Rodrigo Corrales, valamint Jorge Maqueda még mindig nem kapta vissza a játékengedélyét a vírusfertőzés miatt. Ha szerdán reggel az orvosi stáb rábólint, akkor viszont van esély rá, hogy mindhárom játékost benevezze a keretbe David Davis.

Dejan Manaszkov, Manuel Strlek is maródi, a balszélen őket már két meccsen is Kentin Mahé helyettesítette.

Az irányító és szélső poszton is bevethető francia például kifejezetten élvezte új szerepkörét a Veszprémi KKFT együttese elleni városi rangadón, amelyen az egyik legeredményesebb játékos volt, ugyanis összesen hét gólt jegyzett.

Kentin Mahé a derbi előtt azt fejtegette, hogy a Bajnokok Ligája final four elődöntőjében is éppen a THW Kiel lesz az ellenfelük, ezért szeretnének olyan emlékeket hagyni ellenfelükben, amelyek nyomasztóan hathatnak rá a kölni Lanxess Arénában is.

– Minél előrébb szeretnénk végezni a csoportunkban, ezért kötelező megnyernünk a szerdai mérkőzést. Legutóbb nem lehettem ott Kielben a koronavírus-fertőzés miatt, akkor a tévében követtem az eseményeket. Nagyon jó meccset játszottunk. Most szurkolóink hiánya mindenképpen komoly érvágást jelent számunkra, de remélem, a tévék előtt is szorítanak értünk és elégedettek lehetnek a hatvan perc elteltével – bizakodott a kiváló kézilabdázó.

A Telekom Veszprém–THW Kiel Bajnokok Ligája összecsapást szerdán 18.45 órától rendezik meg a Veszprém Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!