labdarúgó nb III

2020.12.06. 18:21

Parádés győzelemmel zárta az évet a Balatonfüredi FC

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 21., idei utolsó fordulóját rendezték vasárnap, és a Balatonfüred nagyszerű győzelmet aratott.

Juhász-Léhi István

20201206 Balatonfüred Bajnoki labdarúgó-mérkőzés NB III Balato nfüredi FC (piros) - Mosonmagyaróvár (kék) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Balatonfüredi FC–Credobus Mosonmagyaróvár 3–1 (0-1)

Balatonfüred, zárt kapuk mögött, V.: Szommer

Balatonfüred: Keserű – Szalai, Tamás, Burucz, Tetézi (Emperger, 80.), Csikós (Horváth B., 91.), Géringer, Bene (Markó, 80.), Schillinger (Imre, 91.), Bartha (Veres, 91.), Nagy Z. Vezetőedző: Borgulya István.

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bokor, Debreceni, Bohner, Czingráber, Tóth M. (Takács M., 66.), Horváth K., Jasarevic, Nagy K., Illés, Szalka (Szimhardt, 83.). Megbízott vezetőedző: Borbély Attila.

G.: Nagy Z. (50.), Schillinger (77.), Markó (87.), ill., Debreceni (5.)

Kiváló futballidőben kezdődött meg a 2020-as év utolsó bajnoki összecsapása az NB III 21. fordulójában, előrehozott tavaszi mérkőzésen, zárt kapuk mögött.

Az 5. percben a vendégek jutottak szabadrúgáshoz a felezővonaltól pár méterre(!), amit Debreceni a kapura ívelt, a füredi kapus pedig kiejtette kezéből a labdát, ami így a hálóban kötött ki, 0-1!

A balszerencsés gól megfogta a hazaiakat, míg a vendégek nem erőltették a támadást, így unalmas mezőnyjáték alakult ki a csapatok között.

A félidő utolsó tíz percére megélénkült a Füred játéka, és több nagy helyzetet is kialakítottak a vendég kapuja előtt, azonban vagy pontatlanul céloztak a hazai támadók, vagy a bravúrosan védő Heinrich kapus hiúsította meg a gólszerzést.

A második félidő is hazai rohamokkal folytatódott, és az 50. percben megtört a jég: egy jobb oldali támadás végén Bene szerzett erőszakosan labdát az alapvonalnál, és éles beadását a középen tökéletesen érkező Nagy Zoárd pofozta a hálóba,1-1!

Továbbra is a hazaiak irányították a játékot, és a 77. percben jött is a megérdemelt fordítás: Bartha viharzott el a bal oldalon, beadása után középen Schillinger Dániel érkezett teljesen üresen, közelről pedig már nem volt nehéz dolga a vendégkapuba lőni, 2-1 a hazaiaknak.

Ezt követően az addig kényelmesen játszó vendégek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, és sikerült is több helyzetet kialakítaniuk a hazai kapu előtt, de a védelem biztosan állta a sarat, sőt a szórványos füredi ellentámadások állandó gólveszélyt jelentettek.

Ennek köszönhetően a 87. percben végleg eldőlt a találkozó: a néhány perccel korábban beszálló Markó a bal oldalon lendületesen vezette a labdát a vendégek kapuja felé, majd jó 20 méterről váratlanul lövésre szánta el magát és irgalmatlan nagy gólt ragasztott az óvári kapu bal felső sarkába, 3-1.

Összességében elmondható, hogy a nagy iramú, sok apró szabálytalansággal és sárga lapokkal tarkított mérkőzésen nagyon fontos három pontot szerzett a balatonfüredi alakulat a jó erőkből álló MOTIM ellen. A győzelemmel a hazaiak feljöttek a 13. helyre, és a borzalmasan induló szezon végén végre bizakodva várhatják a tavaszi folytatást.

Jók: mindenki, ill. Heinrich, Debreceni, Illés

Tudósított: Csákvári Marcell

Borgulya István: – Amióta itt vagyok, a legjobb játékot nyújtották a fiúk! Egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk, hatalmas harcban. A játékosok felvették a ritmust, emellett bátran, nyugodtan futballoztak, és most jöttek a gólok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!