Harminc óra alatt a tó körül

2021.01.03. 16:03

Az év második és harmadik napján folytatódott a futósorozat

Takács Krisztián második alkalommal is sikeresen teljesítette a Balaton-kör 221 kilométer hosszú távját a Privát Ultrabalaton elnevezésű futósorozat keretein belül.

Horváth Gábor

A sorozat szervezőinek tájékoztatása szerint az ultrafutó 31 óra 30 perc alatt ért célba vasárnap.

Takács Krisztián „Csipi” szombaton reggel rajtolt el Balatonfüredről és az északi parton nyugati, a délin keleti irányba haladva futotta körbe a tavat, segítő nélkül teljesítette az Ultrabalaton távját.

A kiváló ultrafutónak ez már a második ilyen köre volt, tavaly májusban – a sorozat történetében elsőként – is sikeres, segítő nélküli kísérletet hajtott végre Balatonfüred és Balatonfüred között. Akkor valamivel 30 óra alatt ért célba.

A Privát Ultrabalatonról azt kell tudni, hogy idén tavasszal hívták életre, a sorozat létrejöttét kényszerűség szülte, ugyanis a koronavírus-járvány miatt számos megmérettetést töröltek vagy halasztottak későbbre a futóknál.

Így járt a rendkívül népszerű Ultrabalaton is, amely tavaszról őszre került. Sokan nem akartak fél évet várni kedvenc viadalukra, így a rendezőség úgy döntött, hogy szervezett formában, de egyénileg is megszervezi a Balaton-kerülést.

Takács Krisztián második alkalommal is legyűrte a több mint kétszázhúsz kilométeres távot a sorozat keretein belül Fotó: Szervezők

A sorozat 2021-ben is folytatódik, az első futó Takács Krisztián volt, őt január 16-án Gyöngyösi Róbert követi majd.

A megmérettetés rekordját jelenleg Bódis Tamás tartja, a kiváló ultrafutó 19 óra 9 perces (űr)idővel ért célba júniusban. Nagy riválisa, Csécsei Zoltán 19 óra 25 perc alatt futotta körbe a Balatont.

A 2020-as évben egyébként összesen heten teljesítették a kihívást, amelyet néhányan feladni kényszerültek, mások pedig a járványhelyzet hozta korlátozások miatt elhalasztották futásukat.

Az idei esztendőben Takács Krisztiánon kívül eddig összesen tizenketten jelentkeztek a Privát Ultrabalaton teljesítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában