Csak egy szettre futotta

2021.01.27. 07:00

Először nyert a szezonban a légiósokkal erősítő DVTK

Nem a terveknek megfelelően alakult a sereghajtó elleni találkozó a Szent Benedek Balatonfüred extraligás női röplabdacsapat számára.

B. Virág Rita

Nem sikerült megvalósítania az eltervezetteket a Szent Benedek gárdájának a miskolci összecsapáson Fotó: SZBRA

DVTK–Szent Benedek RA 3-1 (18, -28, 22, 22)

Miskolc, zárt kapuk mögött. V.: Csizmarik, Jámbor. DVTK: Horton 22, Szajkó 7, Mojca 30, Kountoura 5, Kiss E. 7, Egri 2. Csere: Dömsödi (liberó), Beddingfield 5, Sitku 1. Szakmai igazgató: Toma Sándor.

Szent Benedek RA Balatonfüred: Vacsi 9, Baker 4, Valdez 12, Zen 1, White 16, N. Skoric 17. Csere: Szerényi 4, Vukoja 2, Fáth (liberó). Edző: Milodanovic Andrea.

Az UTE ellen elveszített bajnoki után győzelmi szándékkal utazott Diósgyőrbe a Szent Benedek. A DVTK a mezőny sereghajtója, eddig valamennyi összecsapásán vesztesen hagyta el a pályát, ezért érthető, hogy a téli szünetben két légióssal erősített a gárda.

A vendégek részéről több játékos is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódott, s ezt figyelembe kellett vennie Milodanovics Andrea edzőnek a kezdők kijelölésekor.

Az első játszmában gyorsan elhúzott a hazai csapat (9-3), ezért időt kértek a fürediek. Sikerült rendezni a sorokat, és 16-11 után zsinórban szerzett négy ponttal az egyenlítés közelébe jutottak a balatoniak (16-15).

A DVTK azonban négy ponttal válaszolt (20-15), és a hajrában ismét reménykedhetett a Füred (20-18), ám ezt követően megrázta magát a Diósgyőr, és lezárta a szettet.

A második felvonást a DVTK kezdte jobban (7-3), azonban összekapta magát a Szent Benedek, egyre koncentráltabbá vált a játéka, és 8-7-re fordított. Felváltva vezettek a küzdő felek 13-13-ig, majd feladót cserélt a Füred, Baker helyett Vukova érkezett, ami nagyot lendített a csapat játékán. Sikerült tetemes előnyt felépíteni, már 22-14-re is vezetett az SZBRA, azonban a DVTK feltámadt és kiegyenlített (24-24).

Végül hatalmas csatában egyenlített a Szent Benedek (26-28).

Nem sikerült megvalósítania az eltervezetteket a Szent Benedek gárdájának a miskolci összecsapáson
Fotó: SZBRA

A harmadik etapban hullámzott a játék, a DVTK többször elhúzott négy-öt ponttal, ám a fürediek mindannyiszor visszakapaszkodtak (11-6, 12-11, 18-14, 19-18). A hajrában azonban stabilabbak voltak a diósgyőriek, így be is húzták a szettet. Szorosan indult a

negyedik játékrész (5-5), ám 8-7 után ritmust váltottak a hazaiak.

A vendégek részéről ezen a napon nem akadt, aki kimagasló, stabil teljesítményt hozott volna, és a kritikus helyzeteket pontokra tudta volna váltani, így végül simán nyerte ezt a játszmát is a DVTK és ezzel együtt a meccset is.

Milodanovics Andrea: A DVTK jól igazolt a téli szünetben, és az is tény, hogy egy remek befejező ember, illetve stabil irányító állt velünk szemben. Sajnos információhiányban szenvedtünk, a két új játékosra nem tudtunk felkészülni. Nemsokára találkozni fogunk ismét, és remélhetőleg akkor már nem lesznek sérültjeink, betegeink, illetve kijavítjuk a hibáinkat is. Dolgozunk tovább keményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!