Brazília ellen folytatják csütörtökön

2021.01.21. 07:00

Hatalmas lépést tehet a nyolc közé jutás érdekében a magyar csapat

A Telekom Veszprém beállóját, Ro­gerio Moraest is a soraiban tudó Brazília ellen folytatja szereplését a magyar férfi-­kézilabdaválogatott az egyiptomi világbajnokság középdöntőjében január 21-én 18 órától.

B. Virág Rita

Magyarország Lékai Máté utolsó pillanatban szerzett találatával 29-28-ra győzte le Németországot

Fotó: MTI/EPA/Pool

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen azért várhatja a középdöntős küzdelmeket maximális négy ponttal a magyar együttes, mert kedd este gigászi csatában 29-28-ra legyőzte Németországot.

– Nekünk, edzőknek az a legszebb, amikor egy góllal nyer egy csapat, főleg ilyen kiélezett helyzetben, főleg válogatott meccsen. Nagyon sokat készültünk, de nem tudtuk, hol tartunk, hiszen komoly csapattal nem tudtuk összemérni az erőnket az elmúlt időszakban. A fiúk élesek voltak, jól koncentráltak, de látszott, hogy sok a hiba a játékunkban. Talán eldönthettük volna a meccset az első félidőben, elmehettünk volna több góllal, de elég sok technikai hiba tördelte, akasztotta meg a játékunkat. A végén helyén volt a szívünk, és a végjátékban hideg fejjel kézilabdáztunk. Ez nekünk óriási boldogság. Dolgoznunk kell továbbra is, de ezt az ilyen sikerek nagyon megtolják, óriási lökést ad mindenkinek, és sokkal jobban összekovácsolja a társaságot – nyilatkozta a szakvezető a találkozót követően az M4 Sporton.

A mérkőzés legjobbjának megválasztott, nyolc gólt szerző Bánhidi Bence azt mondta, taktikailag igyekeztek mindent betartani, amit az edzők kértek.

– Óriási csapatmunka volt ez a győzelem, hiszen a németek a hajrában átvették a vezetést, de mi onnan is felálltunk. Azt érzem, hatalmas szíve van ennek a csapatnak. Az utolsó percekben is próbáltunk higgadtak, nyugodtak maradni, nem adtunk el labdákat, és védekezésben sem követtünk el hatalmas hibákat. Kommunikáltunk egymással, és oroszlánként küzdöttünk nemcsak saját magunkért, hanem egymásért is – hangsúlyozta.

Bánhidi Bence megjegyezte, titkon reménykedett benne, hogy a maximális pontszámmal tudnak majd a középdöntőbe lépni.

A szintén nyolc gólig jutó Máthé Dominik azzal kezdte, a norvégiai légióskodás során megtanulta, egyáltalán nem baj, ha hibázik.

– Szerencsére nem hibáztam, belőttem a hetest a végjátékban – utalt a hajrában elvégzett büntetőjére a jobbátlövő.

– Két dolgot emelnék ki, ami ma eldöntötte a két pont sorsát: az egyik a védekezésünk, a másik pedig Bánhidi Bence volt. Nyolc gól, hetesek és két percek kiharcolása, kiváló védőmunka – ezért is most ő a világ egyik legjobb beállója – mondta.

Magyarország Lékai Máté utolsó pillanatban szerzett találatával 29-28-ra győzte le Németországot Fotó: MTI/EPA/Pool

Lékai Máté, aki nemcsak a győztes gólt jegyezte, hanem a figurák, a helyzetek előkészítéséből is oroszlánrészt vállalt, elárulta, az utolsó időkérésnél két figurát beszéltek meg, amiből az első nem jött össze.

– A második pedig az volt, hogy egy-egyezzünk Gollára, ami viszont szerencsére összejött. Ez egy lépcsőfok volt ahhoz, hogy szép eredményt érjünk el a vébén, ám még nem dőlhetünk hátra, komoly összecsapások várnak ránk – emelte ki.

Az irányító aláhúzta, a középdöntőben két meccset még mindenképpen nyerniük kell ahhoz, hogy bejussanak a legjobb nyolc közé.

A program szerint január 21-én 18 órakor Brazília ellen lépnek pályára a mieink, majd január 23-án, szombaton Lengyelország lesz az ellenfél. Ezt a szakaszt január 25-én, hétfőn fejezzük be Spanyolország ellen. Valamennyi mérkőzés 18 órakor kezdődik.

A csoport állása. I.: 1. Magyarország 4, 2. Spanyolország 3, 3. Németország 2, 4. Lengyelország 2, 5. Brazília 1, 6. Uruguay 0.

A csoportkör végén az első két helyezett jut be a negyeddöntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!