Telekom Veszprém

2021.01.18. 07:00

Szegedre igazolhat az átlövő?

Kent Robin Tönnesen az idény végén a Telekom Veszprém legnagyobb honi riválisához, a Mol-Pick Szegedhez igazolhat – írta meg a handball-planet.com kézilabdás szakportál.

B. Virág Rita

Kent Robin Tönnesen kiszorult a csapatból Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

A 29 éves játékos még 2017-ben érkezett a veszprémi egyesülethez, akkor Nagy László mögött a második számú jobb­átlövő volt. A tavalyi évadban (2019/2020) még decemberben szenvedett Achilles-ín-szakadást, akkor hónapokra kiesett a játékból, így számára a koronavírus-járvány miatti lezárás a lehető legjobbkor jött.

Idén viszont Omar Jahija és Jorge Maqueda mellett nem igazán tudott kibontakozni, kiszorult a csapatból, és egyre kevesebb lehetőséghez jutott. A december végi, kölni final fouron például csak perceket kapott Davis Davis vezetőedzőtől.

A handball-planet.com cik­ke szerint az idény végén Szegedről távozik Stanis­lav Kasparek, így Tönnesen a sérülésből lábadozó Luka Stepanciccsel ketten oldhatják meg a jobbátlövő pozíciót. Tönnesen szerződése egyébként 2021 nyaráig szól a Veszprémmel.

Korábban a Telekom Veszprém vezetői úgy fogalmaztak, opciós szerződésük van a norvég világbajnoki ezüstérmes játékossal, ezért szeretnének vele tárgyalni a lehetséges folytatásról.

Kent Robin Tönnesen kiszorult a csapatból
Fotó: Penovác Károly/Napló

Tönnesen iránt állítólag a német Flensburg-Handewitt is élénken érdeklődött. A hand­ballme.me oldal szerint a norvég jobbátlövő a tavaszi szezont már ott is tölti kölcsönben. Erről hivatalos információ nincs, a veszprémi egyesület a jelenleg is zajló világbajnokság után tárgyal majd azokkal, akikkel eddig nem egyezett meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!