Egy pont jutott a rajton

2021.02.22. 21:00

A Veszprém ezúttal nem tudta két vállra fektetni a DEAC együttesét

Mintegy 8-10 kapufát lőtt a Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn a futsal NB I rájátszásának nyitányán, a bakonyiak nem is tudták begyűjteni a pontokat.

Horváth Gábor

20210222 Március 15. csarnok, futsal: Balaton Bútor FC Veszprém-DEAC. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos

Veszprém–DEAC 3-3 (2-1)

Veszprém, zárt kapuk mögött. V.: Vass, Wittner, Ibriksz. Balaton Bútor FC Veszprém: Sásdi – Tatai, Boromisza, Rutai, Bencsik Á. Csere: Cseresnyés, Palvek, Fridrich, Pál, Komáromi, Montero, Spandler, Klcsó, Bencsik R. Edző: Fehér Zsolt

DEAC: Krajcsi – Faragó, Szentes Bíró, Siska, Kántor. Csere: Dobi, Sánta, Thiago, Tóth A., Berecz, Szabó J. Edző: Elek Gergő.

Ebben a szezonban negyedik alkalommal találkozott egymással a két csapat. Az előző három meccset (kettőt a bajnoki alapszakaszban, egyet a Magyar Kupában) a Veszprém nyerte. Az alapszakasz-harmadik bakonyiak tehát kellő önbizalommal várhatták az összecsapást, persze tisztában voltak vele, hogy a pontvadászat első szakaszát ötödik helyen záró debreceniek veszélyes ellenfélnek számítanak.

Lendületesen kezdtek a felek, akik odafigyeltek a védekezésre, de közben a támadásokat sem hanyagolták el. Ha lehetőség adódott rá, a hazaiak és a vendégek is bátran mentek előre.

Az első védést Sásdinak kellett bemutatnia, a másik oldalon Fridrich lövését követően a kapufán csattant a labda.

Még indkább felgyorsultak az események, Sásdit dolgoztatták meg a hajdúságiak, gyors kontra végén Tatai a kapufát találta el.

Montero volt pontatlan kecsegtető helyzetben, nem sokkal később aztán a Veszprém mégis megszerezte a vezetést.

A 12. percben mindkét oldalon több hiba, eladott labda akadt, végül Pál került ziccerbe és a hazaiak játékosa nem is hibázott, 1-0.

A folytatásban Tatai próbálkozott, a labda Krajcsi kapus lábáról jutott a kapufára.

Ekkor a házigazda játszott jobban, a vendégeket megfogta a gól, a DEAC képtelen volt kibontakozni. A hajrára aztán összeszedte magát a Debrecen, előbb Tóth került ziccerbe és rontott, majd Sásdi zárta remekül a szöget Thiago elött.

A 18. percben Sásdi megint hárítani tudott, ám a kipattanót Siska szépen pörgette a hazai hálóba, 1-1.

Nem sokáig volt egyenlő az állás. A 19. percben Tatai nagyszerű átvétel után egyből lőtt, a labda az egyik védőről pattant a kapuba, 2-1. A játékrészt Rutai kapufája zárta. Nem volt szerencséjük a bakonyiaknak, de így is előnnyel vonulhattak pihenőre.

Nagy debreceni lövéssel indult a második félidő, Sásdi vetődött, a másik oldalon a gólvonalról mentettek a vendégek.

Kemény párharcok tarkították a meccset, a csapatok hatalmas küzdelmet vívtak egymással. Helyzet ebben az időszakban nem nagyon akadt, de érződött, hogy ez az állapot nem tart sokáig. Boromisza lövése jelezte, hogy tovább növelné előnyét a Veszprém, amely összességében uralta a játékot, de az egy gólos fór nem jelentett igazi nyugalmat.

A 29. percben aztán el is olvadt az előny. Kántor kapott labdát középen, jól cselezett, majd spiccel a hálóba lőtt, 2-2. A másik oldalon Montero lőtt mellé, a spanyol légiós nem élete meccsét játszotta ezen a napon.

Nem kellett azonban sokat várni az újabb bakonyi találatra. A hazaiak két kapufával indították az akciót, amelynek a végén a játékvezetők büntetőt ítételtek a Tatai ellen elkövetett szabálytalanságért. A hétméterest Pál bombázta a debreceni kapuba, 32. perc: 3-2.

Imét megvolt a vezetés a Balaton Bútor FC-nek, de Fehér Zsolt tanítványai jól tudták, hogy még nem dőlhetnek hátra.

Tatai közel volt hozzá, hogy növelje a különbséget, azonban – nem találják ki – kapufát lőtt. Méghozzá kétszer egymás után. Ez már tényleg pech volt, ami meg is bosszulta magát. A 35. percben Thiago lövése Fridrichről pattant a saját kapujába, 3-3.

A véghajrá is izgalmasan alakult. A DEAC még nagyobb bravúrt is végbevihetett volna, de Tóth hat másodperccel a végső dudaszó előtt elrontotta a meccslabdát. Összességében talán igazságosnak mondható a döntetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!