foci

2021.02.28. 18:49

Álomszerű balatonfüredi kezdés a labdarúgó NBIII-ban

A Mol Fehérvár II vendége volt a Balatonfüredi FC a labdarúgó NB III Nyugati- csoportjának 22. fordulójában.

Juhász-Léhi István

Bene Zsombor (piros, fehérben) hatalmas gólt lőve szerezte meg az egyenlítést

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Napsütéses időben kezdődött az összecsapás, melynek az elején a hazai csapat volt kezdeményező, és a 17. percben egy hazai támadás végén a védők mögé belőtt labdára Kövesdi Péter startolt rá a leggyorsabban, és a vendégek kapusa mellett a rövid sarokba lőtt, 1-0.

Ez hidegzuhanyként érte a füredieket, de a 26. percben gyors bal oldali vendégtámadás során a középen érkező Bene Zsombor néhány lépést vezetve, 25 méterről a hosszú felső sarokba, hatalmas gólt lőtt, 1-1.

A második félidőben a vendégek teljesen átvették az irányítást, az 59. percben Szabó Bence szabadrúgását elsőre még bravúrral védeni tudta a hazaiak kapusa, a labda az egyedül álló Bartha Roland elé került, aki 5 méterről nem hibázott, 1-2.

Bene Zsombor (piros, fehérben) hatalmas gólt lőve szerezte meg az egyenlítést
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A 67. percben baloldali vendégakció végén a védelem mögé kerülő Szabó Bence a középen jó ütemben érkező Schillinger Dánielhez passzolt, aki egy csellel becsapta a védőjét, majd 12 méterről a hosszú alsó sarokba lőtt, 1-3.

A szinte teljesen széteső hazaiak a 75. percben a saját hibájukból is kaptak egy gólt, amikor a letámadó füredi csatárok miatt megzavarodott hazai védő a hazaadásnak szánt labdát a rossz ütemben kiinduló kapusa mellett a hálóba lőtte, 1-4.

Borgulya István: – Ennél szebb kezdésről álmodni sem mertünk volna! Az első 25 percben nem találtuk a ritmust, majd az egyenlítő gólunk után rendeztük a sorokat. A második félidő alapján pedig megérdemelten nyertünk.

Tudósított: Csákvári Marcell.

Fehérvár II–Balatonfüred 1-4 (1-1)

Székesfehérvár, zárt kapus mérkőzés. V.: Sipos Fehérvár II: Dala – Dinnyés (Tóth T.), Molnár B., Elek, Kojnok, Horváth B. (Gulyás), Molnár M., Major, Papp (Tóth B,), Kövesdi (Hajdinger), Tóth A. Edző: Imrik László.

BFC: Keserű – Géringer (Markó), Schillinger, Csikós, Szalai (Imre I.), Tetézi, Pécseli, Bartha (Borgulya D.), Szabó B. (Pápai), Tamás Sz., Bene, Róth. Edző: Borgulya István.

G.: Kövesdi, ill. Bene, Bartha, Schillinger, Tóth A. (öngól).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában