Női foci NB II

2021.02.23. 10:37

Az ajkai hölgyek idegenben győzték le a Füredet

A vendég FC Ajka nyerte meg a megyei rangadót a női labdarúgó NB II legutóbbi fordulójában. A Pápai ELC hosszú idő után tudott ismét pontot szerezni.

Horváth Gábor

Ajkai öröm Füreden, a vendégek nyerték a megyei derbit

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A női labdarúgó NB II nyugati csoportjának 15. fordulójában a Balatonfüredi FC az FC Ajkát fogadta. A vendégek az első félidőben kétgólos előnyhöz jutottak, a BFC a szünet után szépíteni tudott, de gyorsan visszaállt a különbség, ami meg is maradt a lefújásig. Az ajkaiak hosszú negatív szériát szakítottak meg, a Füred továbbra is sereghajtó.

Régóta nem szerzett pontot a PELC, amely idegenben törte meg a rossz sorozatot. A döntetlen értékét növeli, hogy a pápaiak cserék nélkül játszották végig a mérkőzést.

BFC–FC Ajka 1-3 (0-2)

Balatonfüred. Jv.: Farkas G. Balatonfüredi FC: Tóta – Iványi, Csik, Tóth T., Tolner, Vojnity, Árkiné Zsebeházi (Madarasi), Filep (Domján), Schmera (Gettinger), Bárándi (Faragó), Kaszap. FC Ajka: Hidi – Simon, Hannig, Schultz (Kovács N., Berzsenyiné Kasza), Belovics, Bozsoki, Ferencz (Nagyné Csépli), Szájli, Tamás-Kovács, Bódi, Vattai.

Gólszerzők: Kaszap, ill. Belovics, Schultz, Vattai.

Ajkai öröm Füreden, a vendégek nyerték a megyei derbit Fotó: Pesthy Márton/Napló

Nimród SE–Pápai ELC 2-2 (1-1)

Budapest. Jv.: Bányai D. Nimród SE: Pityó – Seres, Papi, Bognár, Kádár (Horkai), Hajagos-Tóth (Zemplényi), Szűcs, Bak (Balovics), Pavlik, Jenei (Drexler), Bernhardt. Pápai ELC: Kiss E. – Darabont, Ruska, Pődör, Marton, Gyarmati, Szalay, András, Vesztergom, Szücs, Buzdor.

Gólszerzők: Papi Claudia, Bernhardt, ill. Vesztergom (2).

A bajnokság állása: 1. Puskás FC 39 pont, 2. Magyar LE 36, 3. Fehérvár FC 30, ...9. FC Ajka 12, ...11. PELC 7, ...13. Balatonfüredi FC 4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!