Felszabadult játék

2021.02.01. 21:11

Fontos kosarasgyőzelem

Húszpontos, fölényes sikert ért el a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém férfi-kosárlabdacsapata az NB I/B Piros csoportjában a sereghajtó MTK-Elite Basket ellen.

Bényi-Virág Rita

20201121 Veszprém bajnoki kosárlabda NB IB Hoya-Pannon Egyetem Veszprém (szürke) - MEAFC Miskolc (kék) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Veszprém–MTK

74-54 (20-11, 25-10, 12-14, 11-15)

Veszprém, zárt kapus mérkőzés. V.: Szalai, Magyari, Kéri.

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém: Szücs 9/9, Madár 19/3, Futó 6, Szabó 21/9, Dukic 8. Csere: Sipos 4, Birkás 7/3, Gaál. Edző: Baksa Szabolcs.

MTK-Elite Basket: Jilling 13/6, Jakab 6, Takács 9/3, Farkas 1, Láncos 7. Csere: Hegedűs, Juhász, Bagi 2, Dobos 8/3, Bognár, Spiriev 8/6. Edző: Horváth Balázs.

Szabó vezetésével villámrajtot vett a Veszprém (10-2), sőt az irányító második triplájával 16-4-re alakult az állás. Jilling próbálta meccsben tartani a riválist (16-9), majd Birkás szerzett zsinórban négy pontot (20-11). Érdekes, hogy a negyed utolsó két percében egyik fél sem talált a gyűrűkbe.

Dukic indította a második felvonást, aztán Birkás tripláját jegyezhettük fel. Jól védekezett a Veszprém, remek támadásokkal ment előre, az MTK viszont a 13. percig képtelen volt újabb kosarat elérni, ekkor Spiriev egy trojkával jelentkezett be (28-14). A vendégek csak elvétve tudtak pontos dobást bemutatni, a Hoyának egyáltalán nem kellett megerőltetnie magát, Madár öt pontjával és Szabó újabb hármasával tetemes különbség alakult ki a félidő végére ­(45-21).

A harmadik játékrészben sem változott a játék képe, a hazaiak irányítottak, s a 25. perchez érve már 30 pontos volt a házigazdák előnye (55-25). Ezt követően kisebb hullámvölgybe kerültek a vendéglátók, pontatlanná váltak a dobásaik, amit az MTK igyekezett kihasználni. A negyed végére sikerült is kozmetikázni a különbségen (57-35).

Szabó Péter (labdával) volt a veszprémiek legeredményesebb játékosa, 21 ponttal Fotó: Penovác Károly/Napló

Sipos közelije vezette fel az utolsó negyedet, az MTK csak két perc múlva válaszolt (59-37). A csapatok továbbra is adósak maradtak a pontos dobásokkal, csak minden negyedik kísérlet ért célba. A veszprémiek közül Sipos és Szabó próbált lendíteni a játékon (68-45), míg a túloldalon Dobos próbálkozásai értek kosarakat (68-50). Szücs triplái jókor jöttek (74-54), s bár még maradt hátra másfél perc, végül már egyik csapat sem tudott újabb pontot szerezni.

Baksa Szabolcs: Sajnos a héten sérülések és betegségek nehezítették a munkánkat. Akadt olyan nap, amikor csak hét-nyolc emberrel tudtunk edzeni. Ez a mezőnyszázalékunkon meg is látszott, viszont a védekezésünkkel nem volt gond. Fontos volt ez a találkozó, sikerült néhány gátat ledönteni magunk előtt. Jó volt látni, hogy a játékosok felszabadultan, teher nélkül játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!