Kosárlabda

2021.02.21. 18:32

Óriási csatában verték meg a Honvédot a veszprémi kosarasok

Veszprémiek részéről Dukic 29, Madár 25 pontig jutott, míg Szücs öt hárompontost is értékesített

Bényi-Virág Rita

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém jövő héten játszik itthon először

Forrás: veszpremkosar.hu

Fotó: Kovacs Tamas

Fordulatokban gazdag, végletekig kiélezett mérkőzésen remek győzelmet aratott a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém alakulata a Budapesti Honvéd ellen a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjának rangadóján.

Veszprém – Bp. Honvéd

106-97 (31-15, 20-28, 27-23, 28-31)

Veszprém, zárt kapus mérkőzés.

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém: Szücs 19/15, Sipos, Madár 25/3, Szabó 18/6, Dukic 29/3. Csere: Birkás 6, Futó 7, Simon 2, Glatz. Edző: Baksa Szabolcs.

Budapesti Honvéd: Tóth 3, Bea 4, Stefán 6, Szatmári 16/3, Kopácsi. Cserék: Szentirmai 3, Kármán, Takács 3, Tichov 31/6, Kovács 11/3, Tanoh 20/3. Edző: Puskás Artúr.

Beigazolódtak az előzetes várakozások, hiszen a negyedik helyezett Veszprém hatalmas csatát vívott az ötödik helyen álló Budapesti Honvéddal.

Parádésan kezdtek a hazaiak (10-2), sőt az 5. perc elején 16-4-re vezetett a Hoya. Úgy tűnt, teljesen leblokkolt a Honvéd, játékosai nem érezték a gyűrűt és sok hiba csúszott be, így tovább nőtt a különbség (22-6). A negyed végére sikerült kissé rendezni a sorait a vendégcsapatnak és 31-15-re alakult az állás.

A második játékrész elején folytatódott a Veszprém-show, a Hoya elől és hátul is remek teljesítményt nyújtott (38-20). A jelentős differencia túlzottan megnyugtatta a vendéglátókat és megkezdte a felzárkózást a Honvéd (45-30), sőt a 19. percben Baksa edző másodszor is időt kért (47-36). A Honvéd viszont lendületbe jött, és ismét belátható távolságon belül járt. A félidőben 51-43 állt a kijelzőn.

Remek küzdelem bontakozott a nagyszünet után, a Honvéd Szatmári vezérletével többször is visszatornázta magát tíz ponton belülre, azonban a Szabó, Madár, Dukic trió gondoskodott róla, hogy a vendégek közelebb ne férkőzhessenek (62-51, 78-66).

A zárójátékrészben Dukic indította a pontszerzést, majd Szücs már az ötödik tripláját könyvelhette el (84-68). A jelentős előny tudatában sem dőlhetett hátra a Veszprém, Dukic ráadásul kipontozódott, a Honvéd fogcsikorgatva küzdött (36. perc: 86-77). A bakonyiak több lehetőséget is elvétettek, Szabó közelije jókor esett be (88-78). A hazai oldalon Madár, a vendégek részéről Tichov tartotta meccsben a csapatát (96-87). Minden labdáért nagy harc bontakozott ki, Madár azonban nem hagyta, hogy a rivális utolérje csapatát. A bedobó gyakorlatilag minden támadásból kivette a részét, ha nem ponttal, akkor lepattanóval, gólpasszal. Végül a Hoya remek küzdelemben, teljesen megérdemelten nyert 106-97-re.

Baksa Szabolcs: – Ma mindenki egyként küzdött. Akadtak hullámvölgyek a mérkőzésen, de ezen a találkozón ma nem kaphattunk ki. Lelki és emberi szempontból ez egy extra löket nekünk. Az elmúlt két mérkőzésen betegségek és sérülések miatt nem tudtunk megfelelően készülni. Sajnos Orgona Gergő még mindig nem áll rendelkezésre. Az utolsó hét és fél perc egy örökkévalóságnak tűnt Dukic nélkül, de úgy gondolom, minden fiatal rászolgált a dicséretre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!