Negyvenkét füredi gól

2021.03.22. 14:34

A bakonyi fiatalok a listavezetőnél bizonyultak jobbnak

Fölényes sikert hozott a férfi kézilabda NB I/B megyei rangadója, ahol a BFKA-Balatonfüred 42-28-ra legyőzte a KK Ajkát. A BFKA-Veszprém is fontos pontokat szerzett, hiszen felülmúlta a listavezető NEKA-t.

B. Virág Rita

Szűcs Bencéék (sárga mezben középen a füredi játékos) könnyedén fektették két vállra az Ajkát

Fotó: Pesthy Márton/Napló

BFKA-B.-füred–KK Ajka 42-28 (24-15)

Balatonfüred, zárt kapus mérkőzés. V.: Altmár Horváth. BFKA-Balatonfüred: Gátvölgyi, Lakatos, Farkas – Szmetán M. 4, Mellák 1, Gálfi 1, Brandt 9 (3), Ág 2, Hegyi 4, Szűcs, Frauenberger 5, Hutvágner 6 (2), Kretz 3, Draskovics 3, Határ 3, Kovács 1. Edző: Kis Ákos.

KK Ajka: Horváth M., Vikor, Baracskai – Cserna, Márton 3, Ilicsin 1 (1), Heiczinger 4, Fülöp 3, Erőss 3, Bajnóczi 1, John 5, Venczel 4, Forgács 1, Ignácz 1, Perczel, Bonyhádi 2. Edző: Tréki Tamás.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 5/4, illetve 1/1.

A megyei rangadón John góljaival 3-1-re elhúzott az Ajka, ám a fürediek gyorsan kiegyenlítették az állást (4-4). Az első negyedóra végéig fej fej mellett haladtak a csapatok, aztán a hazaiak pontos, precíz támadásokkal 13-10-re elléptek. Nem sikerült kizökkenteni a balatoniakat még időkéréssel sem, a Füred egyre nagyobb különbségre tett szert és az első félidő végére szinte eldöntötte a találkozót.

A szünet után állandósult a kilenc-tíz gólos különbség, az ajkaiak nehezen tudták áttörni a masszív füredi falat. A Balatonfüred ezt követően gyors lerohanásokkal tovább növelték a differenciát.

A házigazdák győzelme egy percig sem forgott veszélyben, és megérdemelten nyertek ilyen arányban is.

Szűcs Bencéék (sárga mezben középen a füredi játékos) könnyedén fektették két vállra az Ajkát Fotó: Pesthy Márton/Napló

BFKA-Veszprém–NEKA 29-27 (14-12)

Veszprém, zárt kapus mérkőzés. V.: Rontó, Szanyi. BFKA-Veszprém: Nánási, Palasics – Szűcs, Lukács 4 (1), Nkousa, Pergel 6, Dörnyei 5, Szabó, Csányi 4, Tóth I., Sisa 1, Horváth M., Dobi, Ilics 6, Khalil 3. Edző: Velky Mihály.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 6/4.

Kihagyott hazai helyzetekkel indult a harmadik és az első helyezett rangadója, a vendégeknek így Szabó Á. szerzett vezetést. Pergel és Ilics fordított (5. perc: 3-1). Jól védekezett a hazai együttes, Palasics Kristóf pedig a kapuban igyekezett hozzátenni a mérkőzéshez (5-2). Nagy küzdelem jellemezte a találkozót, ám a veszprémiek jól őrizték megszerzett előnyüket (9-6). Kettős emberelőnybe került a vendéglátó, 11-6-ra el is húztak (22. perc). A félidő végére azonban felzárkóztak az akadémisták 14-12-re.

Ahogy az első játékrészt, úgy a másodikat is Pergel és Ilics találatai vezették fel (16-12). Ám nem dőlhettek hátra a hazaiak, mert a NEKA újra és újra felzárkózott (16-14, 19-17). Hullámzott a játék, amint a Veszprém elhúzott négy góllal, a NEKA megpróbált visszakapaszkodni. Így érkeztünk el a végjátékig, ami 23-22-ről indult. Az izgalmas hajrában a veszprémiek nem adták ki kezükből a vezetést és megérdemelten győzték le a listavezetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!