kosárlabda nb I/B

2021.03.07. 10:23

A Sopron sem jelentett gondot a Motax KC Pápa számára

Az NB I/B Zöld csoportjának 23. fordulójában a pápai kosarasok újabb értékes győzelmet arattak a tizenegyedik helyen álló SMAFC ellen, ezzel sorozatban negyedik sikerüket könyvelhették el.

Rónai Tamás

Forrás: pixabay

Conoil Motax KC Pápa-SMAFC 83-65 (18-13, 27-9, 12-14, 26-29)

Pápa, zárt kapus mérkőzés. V.: Hervay, Gaál, Horváth Cs.

Motax KC Pápa: Sonyák 18/6, Hódi 10/6, Koma 16, Murai 7/3, Parcsami 9/3. Csere: Erdei 10/6, Horváth A. 7/3, Kasza 2, Kocsis 4, Kovács B., Bakos. Edző: Kálmán László.

SMAFC: Bakk 11/6, Simon 2, Németh M., Márkus 19/12, Papp B. 14/6. Csere: Szegedi 14/3, Heiszenberger, Hipságh, Mándity 5/3, Hencz, Réti. Edző: Meszlényi Róbert.

A szerdai, Óbudai Kaszások felett aratott bravúros győzelmet követően pénteken este ismét pályára léptek Kálmán László tanítványai az ellen a SMFAC ellen, akikkel szemben ősszel huszonegy ponttal diadalmaskodtak. Az esélyeknek megfelelően egy 4-0-s rohammal indítottak a bakonyiak, de Bakk Krisztián két gyors kosarával fordítottak a vendégek (4-5). A pápaiak ritmust váltottak, és kihasználva a soproniak hibáit, a játékrész derekára megnyugtató előnyt szereztek (14-7). Az első negyed végeredménye (18-13) már a 8. percre kialakult, az utolsó két percben a csapatok távoli dobásokkal próbálkoztak, de ezek sikertelennek bizonyultak.

A második etap elején az együttesek lemásolták az első negyedet, Koma Dániel két kosarára Bakk Krisztián válaszolt egy hárompontossal (22-16). A vendéglátók remekül védekeztek, ami megzavarta a hűség városának játékosait, akik a támadójátékban egyre több hibát vétettek. Az eladott labdák és pontatlan dobások megbosszulták magukat vendégoldalon, a pápaiak pedig remekül éltek a lehetőséggel, a játékrész közepére már tíz pont fölé hizlalták a különbséget (31-18). A folytatásban a hazaiak Sonyák és Murai révén egy 12-0-s sorozatot produkáltak, ezzel pillanatok alatt húsz pont fölé növelve a távolságot, így a nagyszünethez érve a találkozó eldőlni látszott (45-22).

A harmadik negyedben a pápaiak ott folytatták, ahol az előző negyedben abbahagyták. Szebbnél szebb kosarakat szereztek Kálmán László tanítványai, Parcsami és Sonyák triplája után a 24. perc végén már közel harminc ponttal vezetett a Pápa (57-29). Ekkor azonban mintha hátradőltek volna a hazaiak, abban a tudatban, hogy ez a meccs már zsebben van. A negyed hátralévő részében már nem is találtak a gyűrűbe Muraiék, így a SMAFC hét pontot le tudott faragni a hátrányból (57-36).

A záró felvonásban mindkét csapat dobókedve megjött, felváltva estek a hárompontosok a játékosoktól. Az előző negyedben kialakított különbséget őrizte a Motax Pápa, a kényelmesebb játék ellenére sem forgott veszélyben a győzelem (74-54). A végjátékban még Márkus révén kozmetikáztak a soproniak az eredményen, de ezzel is csak húsz ponton belülre sikerült kerülniük a lefújásig (83-65).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!