Nehéz összecsapásra számítanak

2021.03.20. 07:00

Hazai pályán javíthat a Veszprém csapata

A múlt heti szerencsétlen egygólos vereséget követően a kieső helyen álló THSE-Szabadkikötő együttese ellen lépnek pályára Pető Tamás tanítványai a labdarúgó NB III 25. fordulójában.

Rónai Tamás

A VLS Veszprém gárdája (pirosban Major) hazai pályán a sereghajtót fogadja

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Perutz Pápa elleni összecsapáson a veszprémiek közel álltak hozzá, hogy a ráadásban pontot mentsenek, azonban a Nagy Richárd által elvégzett büntetőt Szigeti hárítani tudta, így maradt az 1-0-s végeredmény.

- A pályán lévő játékosokból négyen-öten mélyen tudásuk alatt teljesítettek. A labdarúgás csapatjáték, de ha ez az együttműködés elmarad, annak nem is lehet más a vége, mint a vereség. Önmagunkhoz képest nagyon gyengén játszottunk, három ziccert is elhibáztunk a kapufánk és a hosszabbításban kihagyott büntető mellett. A pápaiak sokkal többet tettek a győzelemért, abban a mentalitásban futballoztak, ahogy nekünk kellett volna, igaz, egyetlen helyzetből szerezték a győztes góljukat – értékelte a megyei rangadót Pető Tamás, a VLS vezetőedzője.

Vasárnap a tabella 18. helyén álló, eddig 19 pontot gyűjtő THSE-Szabadkikötő látogat a királynék városába. A fővárosi együttes az előző fordulóban hátrányból fordítva verte 4-1 arányban a sereghajtó Nagyatádot, ezzel szeptember 23-a után először ízlelhették meg a siker ízét. A két csapat augusztus végén találkozott egymással, a 6. fordulóban megrendezett összecsapáson a csepeliek magabiztosan 3-0 arányban múlták felül a VLS-t, megtörve ezzel a bakonyiak addigi veretlenségét.

A VLS Veszprém gárdája (pirosban Major) hazai pályán a sereghajtót fogadja Fotó: Penovác Károly/Napló

- Nehéz összecsapásra számítok, mert ellenfelünk a télen teljesen kicserélődött, sok új játékost igazoltak, ezáltal más felfogásban is játszanak. Szervezett, fiatalokból álló csapat, már nem az az együttes, akivel ősszel találkoztunk. A gondjaink nem lettek kevesebbek, Somogyi biztosan nem léphet pályára, mellette Vass Szilárd játéka is kérdéses. Ha sikerül visszatérnünk a megfelelő útra, és abban a felfogásban és mentalitással játszunk, mint ami jellemző volt erre a csapatra, akkor győztesen fogjuk elhagyni a pályát – bizakodott Pető Tamás.

A találkozóra vasárnap 13 órai kezdettel kerül sor, továbbra is zárt kapuk előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!