Foci megye I: a 25. másodpercben került előnybe a Magyarpolány a Csetény ellen

Koronavírusos megbetegedések miatt két mérkőzés elmaradt a labdarúgó megye I 21. fordulójában, ahol az éllovas Tihany biztos sikert aratott, a Magyarpolány és a Balatonalmádi pedig kiütéssel nyert.

Horváth Gábor

20210327 Várpalota, foci megye 1 Várpalota-Tihany. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szombaton a badacsonytomajiak legyőzték a jó formában hozzájuk érkező Sümeget, pedig a vendégek szereztek vezetést. Az első félidő végén egyenlítő, majd a szünet után fordító Tomaj tavaly szeptember óta először ünnepelhetett ismét sikert.

Az éllovas Tihanyi FC a papírformának megfelelően mind a három pontot elhozta Várpalotáról, a mérkőzésen Horváth Ákos mesterhármast szerzett.

A Gyulafirátót nem tudott meglepetést okozni Balatonfűzfőn, a vendégek mindkét játékrész hajrájában gólt kaptak, a meccset volt játékosuk, Zágor Máté a 86. percben döntötte el.

Vasárnap a Magyarpolány és a Balatonalmádi egyaránt kiütéses sikert aratott.

BSE–Sümeg VSE 3-1 (1-1)

Badacsonytomaj. Jv.: Nedvesi R. Badacsonytomaji SE: Péntek – Csik (Tombor), Mékli, Lübkemann, Csík, Kiss M., Gelencsér, Kiss G., Nagy M., Horváth A., Kovács M. (Samu). Edző: Szőcze Csaba.

Sümeg VSE: Kovács R. – Ghiczy, Markó (Görhes T.), Bujtor, Sabjanics, Rédei, Horváth G., Mayer, Görhes A., Gyalog (Horváth A.), Ferenczi. Edző: Lázár Szilveszter.

Gólszerzők: Kiss M. (2), Mékli, ill. Ghiczy.

Várpalotai BSK–Tihanyi FC 0-4 (0-2)

Várpalota. Jv.: Hegedűs I. Várpalotai BSK: Sári – Papp R. (Gábris), Mogyorósi, Nagy D., Borbás, Prill, Csapó, Almási (Szántó), Sanda, Zsupek, Gergő. Edző: Csrepka Tamás.

Tihanyi FC: Sevinger (Endresz) – Dévényi, Horváth Á., Kovács Á. (Barcza), Henn (Klauz), Siliga (Nemes G.), Perger, Slemmer, Nemes Á., Sudár (Erőss), Király. Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Horváth Á. (3), Perger.

FAK–Gyulafirátót SE 2-0 (1-0)

Balatonfűzfő. Jv.: Bódi A. Fűzfői AK: Radnai – Gimes (Wellesz), Mári, Humli (Farkas A.), Dunai (Liszi), Szabó P., Reznyák, Auerbach, Czipp, Zágor, Magda. Edző: Csucsánszky Zoltán.

Gyulafirátót SE: Gyurmánczi – Balta N., Ring (Horváth K.), Hardi, Viszt, Balta G., Olasz, Tímár, Halmos, Varga D. (Hadnagy), András. Edző: Polonkai Csaba.

Gólszerzők: Zágor, Szabó P.

A hazaiaknak a Gyulafirátót szívós futballjával és a talajjal (idén először játszott élő füvön a FAK) egyaránt meggyűlt a bajuk, nehezen törték fel a vendégek védekezését. Az első félidő végén aztán sikerült betalálnia a Fűzfőnek, Humli beadásából Szabó Patrik volt eredményes. A szünet után ugyanez a játék folytatódott: továbbra is masszív volt a Rátót. A találkozó aztán a hajrában dőlt el, Zágor szép egyéni alakítással állította be a 2-0-s végeredményt.

Jók: Mári, Auerbach, Zágor, ill. Gyurmánczi, Tímár, Varga D.

Magyarpolány–Csetény SE 7-0 (2-0)

Magyarpolány. Jv.: Karsai R. Magyarpolány SE: Kócsár – Szakonyi Stephan (Bukovics), Bencsik, Veisz, Döbrösi G. (Móger), Gottfried (Polt B.), Polt P. (Döbrösi M.), Schönberger (Molnár P.), Hauser, Kardos, Czepek. Edző: Piri Ottó.

Csetény SE: Hornich – Orbán, Juhász (Fets), Hornyacsek, Nagy R., Bánfalvi, Grób, Szmerha, Dávid, Pavelka (Vas), Bíró. Edző: Pavelka Béla.

Gólszerzők: Bencsik (3), Bukovics, Polt B., Szakonyi Stephan, Pavelka (öngól).

Már a 25. másodpercben előnybe kerültek a hazaiak, akik az első pillanattól kezdve agresszívan, óriási győzni akarással játszottak. Az első félidőben még ellenállt a tartalékos, ám lelkes Csetény, a szünet után viszont öt gólt kaptak a vendégek.

A Magyarpolány csak kis százalékban értékesítette a helyzeteit, de így is nagyarányú sikert aratott.

Jók: Bencsik, Czepek, Hauser, Kardos, ill. senki.

BSE–Devecser SE 6-0 (4-0)

Balatonalmádi. Jv.: Pap E. Balatonalmádi SE: Borda – Hoffer, Horváth Bo., Husvéth, Burcsik, Sánta, Kiss E. (Kovácsfi), László (Mátyás), Horváth Be. (Varga P.), Szücs (Bodnár), Hegedüs (Ónodi). Edző: Kozma Csaba.

Devecser SE: Csepregi – Kiss L. (Kulman), Nagy Sz., Burucs (Szabó D.), Sipos Felícián, Paksai, Sáringer (Budavári), Polgár (Orsós), Illés, Kuti, Cserna. Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Burcsik (2), Mátyás, Horváth Be., Husvéth, Hoffer.

Kiállítva: Kuti (80.).

Hazai fölény jellemezte a találkozó első félidejét, a gólok sem maradtak el. Először Husvéth távoli lövése talált utat a vendégek kapujába, majd nem sokkal később Hoffer szabadrúgásból volt eredményes. Az első játékrészben még kétszer volt eredményes az Almádi, a hazai kapusnak csak egyetlen alkalommal kellett játékba avatkoznia. A második félidő is a BSE támadásaival folytatódott. Több alkalommal a vendégek kapusának, Csepreginek a bravúrjaira volt szükség, még büntetőt is hárított a portás. Ennek ellenére a hazaiak még kétszer voltak eredményesek, így alakult ki a végeredmény. A felszabadultan és ötletesen játszó BSE ilyen arányban is megérdemelten győzött a lelkes vendégek ellen.

Jók: az egész BSE, ill. Csepregi, Sipos, Cserna.

Az Úrkút SK–TIAC VSE, valamint az Ajka Kristály–Péti MTE találkozókat elhalasztották az úrkútiak, illetve a pétfürdőiek kérésére, mindkét csapatban többen is megfertőződtek koronavírussal.

A mérkőzésekről tudósítottak: Csucsánszky Zoltán (Balatonfűzfő), Piri Ottó (Magyarpolány), Jandrasics Gábor (Balatonalmádi).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!