labdarúgó megye I

2021.03.19. 11:02

Vajon képes megállítani a menetelő éllovast az Úrkút SK együttese? (frissítve)

A Tihanyi FC–Úrkút SK derbi lesz a hétvégi forduló slágermeccse a labdarúgó megyei első osztályban. FRISS: a tihanyi klub közlése szerint a derbi elmarad! A vendégek betegségek miatt mondták le a találkozót.

Horváth Gábor

A herendiek Sümegen szerepelnek a hétvégi fordulóban

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A 20. forduló párosításai, Gyulafirátót (14.)–Balaton­almádi SE (4.): Egyértelműen a vendégek számítanak a mérkőzés esélyeseinek, de a Rátót megnehezítheti a Balaton-partiak dolgát. Az Almádi az előző két körben nem tudott nyerni, a Kristály és a Péti MTE ellen egyaránt ikszelt, ha szeretne visszakapaszkodni a dobogóra, pontra, pontokra van szüksége. A Gyulafirátót a múlt héten fontos meccset veszített Várpalotán és visszacsúszott az utolsó előtti helyre. Polonkai Csaba gárdája abban bízhat, hogy hazai pályán legutóbb szervezett, jó játékot mutatott be.

Devecser SE (9.)–Várpalotai BSK (11.): Minden bizonnyal szeretne visszatérni a tavasz eleji formájához a Devecser, amelynek most jó esélye van arra, hogy két vereség után újra nyerjen. A VBSK az előző körben győzött, viszont a legutóbbi két idegenbeli meccsén egyaránt kiütéses fiaskót szenvedett el.

Tihanyi FC (1.)–Úrkút SK (3.): Úgy tűnik, megállíthatatlanul robog a bajnoki cím felé a Tihanyi FC, amely kilenc mérkőzést nyert zsinórban, méghozzá imponáló magabiztossággal. A félszigetiek a tabella élére álltak és növelni is tudták előnyüket, ugyanakkor már régen csaptak össze élcsapattal, emiatt érdekesnek ígérkezik a mostani találkozó. Az Úrkút is jó sorozatban van, a harmadik helyre fellépő együttes az előző négy körben nem talált legyőzőre, három siker mellett a Kristály vendégeként ikszelt. Frissítés: a tihanyi klub közlése szerint a derbi elmarad! A vendégek betegségek miatt mondták le a találkozót.

Tapolca (5.)–Magyarpolány (8.): A múlt héten nem lépett pályára a TIAC, amely még mindig keresi őszi önmagát. A Polány helytállt a Tihany ellen, de nem volt esélye a pontszerzésre. Hasonló erősségű felek találkoznak, háromesélyes a meccs.

Péti MTE (6.)–Fűzfői AK (7.): Ez is derbi! Csupán egy pont a különbség, igaz, a FAK három mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint riválisa. A pétfürdőiek a tavaszi szezonra nagyon összeálltak, a FAK viszont kissé visszaesett, izgalmas csatára van kilátás.

Csetény (15.)–Badacsonytomaj (12.): Hosszú ideje nyeretlen mindkét együttes. A Csetény legutóbb alsóházi rangadót bukott a Herend ellen, ezzel nagyjából elveszítette a reményét, hogy a közeljövőben elmozduljon az utolsó helyről. A nem túl acélos Tomajt persze biztosan megpróbálja elkapni a házigazda, a vendégeknek pedig szintén nagy szükségük lenne a csetényi három pontra.

Sümeg VSE (10.)–Herend (13.): Nagyon hosszú idő után ünnepelhetett sikert a Herend, amely a Csetényt fektette két vállra a múlt héten.

A herendiek Sümegen szerepelnek a hétvégi fordulóban
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Ez lendületet adhat a csapatnak, azonban a Sümeg is jó formában van, az előző két találkozóján egyaránt győztesen hagyta el a pályát.

Hét közben játszották: Badacsonytomaj–Ajka Kristály 1-3 (0-0). Badacsonytomaj. V.: Karsai. Gólszerző: Csik (50.), ill. Simon (65.), Szedlacsek (68., 70.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!