NB I/B zöld csoport

2021.04.25. 22:09

A döntő kapujában a pápai kosárlabdacsapat

A férfi kosárlabda NB I/B zöld csoport elődöntőjének első mérkőzésén az extra teljesítményt nyújtó Conoil Motax KC Pápa együttese bravúros győzelmet aratott az alapszakaszgyőztes Cegléd otthonában.

Rónai Tamás

A Conoil Motax KC Pápa (fehérben) pénteken bejuthat a zöld csoport fináléjába

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ceglédi KE–Conoil Motax 81-100 (25-30, 17-27, 14-28, 25-15)

Cegléd, zárt kapus mérkőzés. V.: Csabai-Kaskötő, Sörlei, Drenyovszki. Ceglédi KE: Fekete 17/15, Tóth Z. 5/3, Kovács B. 16, Mészáros 9, Dobbs 12/3. Csere: Csák 9/3, Berkics, Várbíró 1, Csákvári 4, Szabó N. 8. Edző: Honti Viktor.

Conoil Motax KC Pápa: Hódi 14/12, Koma 18/3, Murai 11/3, Erdei 9/6, Sonyák 28/15. Csere: Kiss K. 5, Horváth A. 6/6, Németh G. 5/3, Kocsis 2, Kasza 2, Parcsami. Edző: Kálmán László.

A papírforma a Pest megyeiek sikerét jósolta az összecsapás előtt, akik az idei kiírásban még nem szenvedtek vereséget hazai pályán.

Fekete triplájával a ceglédiek szerezték meg a vezetést, mint utólag kiderült, a mai napon először és utoljára. Hódi egy gyors hármassal válaszolt, majd a negyed derekára Sonyák kosaraival ötpontos fórt dolgoztak ki a bakonyiak (8-13). A hazaiak a 6. percig többnyire a hárompontos vonalon kívülről találtak be a gyűrűbe, ennek köszönhetően minimálisra csökkentették a különbséget (16-17). A Pápa sem maradt adós a válasszal, három sikeres triplát is szereztek Kálmán László tanítványai, így az első tíz perc végére növelték előnyüket (25-30).

A rövid pihenőt követően a vendégek Koma révén egy 9-0-s rohamot produkáltak (25-39). A kiválóan védekező pápaiak őrizték a tíz pont feletti differenciát, a 17. perc elején 33-46 állt az eredményjelzőn. A ceglédiek amerikai légiósa, Dobbs kétszer is megvillant a palánk alatt, így egy perc alatt hét pontra faragták hátrányukat (39-46). A félidő hajrájában azonban a vendégek ismét elővették remek távoli dobóformájukat, és 15 pontos előnnyel mehettek a nagyszünetre, ráadásul a hazaiak csapatkapitánya, Tóth Zoltán a kizárás sorsára jutott (42-57).

A Conoil Motax KC Pápa (fehérben) pénteken bejuthat a zöld csoport fináléjába Fotó: Penovác Károly/Napló

Két ceglédi kosárral indult a harmadik negyed, azonban a lendület nem tartott sokáig. A találkozón összesen 16! hárompontosig jutó Motax KC Pápa Sonyák és Hódi tripláival a 25. percre fordulva először lépte át a húszpontos határt (46-68). Az extra napot kifogó Sonyák Béla szinte minden helyzetét értékesítette, mellette Hódi és Murai is szorgalmasan gyűjtögette a pontokat, így az utolsó tíz percre a Pápa eldöntötte a mérkőzést (56-85).

A zárófelvonásban megtorpantak a bakonyiak, és a kisebb hullámvölgy miatt Kálmán Lászlónak időt is kellett kérnie, mivel a különbség 20 ponton belülre olvadt (35. perc, 68-87). A találkozó végéhez közeledve folyamatosan csökkent a Pápa előnye, két perccel a vége előtt 80-94-re zárkóztak a ceglédiek. Hódi és Németh triplája azonban végérvényesen lezárta a találkozó sorsát, megkoronázva ezzel az egész csapat remek teljesítményét (81-100).

A két győzelemig tartó párharc pénteken Pápán folytatódik, ahol a hazaiak egy újabb sikerrel hosszú idő után újra döntőt játszhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!