Újabb nehéz széria előtt

2021.04.03. 07:00

Az egyre jobb formában lévő Tatabánya otthonába utazik a BKSE

A harmadik helyen álló Balatonfüredi KSE a tabella hetedik helyét elfoglaló, ám egyre jobb formába lendülő Grundfos Tatabányához látogat szombaton a férfikézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Bóka Bendegúz betegség miatt hiányzott a héten, de már felépült az influenzából

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Egy korszak lezárult, és szombaton Tatabányán új széria kezdődik – fogalmazott György László, a BKSE vezetőedzője. – Hogy mit értek ezalatt? – tette föl a kérdést. – Eddig többnyire hazai pályán játszottunk, ám most fordul a kocka, a legtöbb mérkőzésünket idegenben kell megvívnunk – hangsúlyozta. A tréner elmondta, szombaton Tatabányán kezdik a sort, aztán Komlóra utaznak, majd a bajnokot fogadják, hogy aztán Szegeden, a Veszprémi KKFT-nél, Orosházán vendégeskedjenek.

Rátérve a szombati rang­adóra, György László kifejtette, kőkemény ütközetre számít. A Tatabánya utóbbi meccseit kielemezték, és láthatóan sokkal jobban teljesít, mint tette azt az őszi Európa-kupa-összecsapásokon.

– Győri Mátyás, Ancsin Gábor és Juhász Ádám is sokkal összeszedettebb, és igazán érett, kulcsjátékosokhoz méltó produkcióval rukkol elő hétről hétre. A Tatabánya védelme mindig is figyelemre méltó volt, most sincs ez másként. Wyszomirski kapus visszatérésével pedig még acélosabbá vált a hátsó alakzat – magyarázta a füredi tréner.

Bóka Bendegúz betegség miatt hiányzott a héten, de már felépült az influenzából Fotó: Penovác Károly/Napló

György László hozzátette, a jelenlegi helyzetben rendkívül megtévesztő a tabella. Fontos megjegyezni, hogy a Tatabánya csupán tizenegy mérkőzést játszott, míg a riválisai sokkal többet, tehát könnyen előre tud lépni a későbbiekben.

– Mindettől függetlenül szeretnénk jó eredményt elérni, hiszen ahogy Tatabányán, úgy Füreden is több válogatott szintű játékos játszik – emelte ki. A hétközi magyarkupa-sorsolásról, ahol a Telekom Veszprémet kapta a BKSE az elődöntőben, megjegyezte, a legnehezebb ellenfelet kapták, ám próbálják a lehető legjobbat kihozni a négyes döntőből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!