labdarúgó nb III

2021.04.25. 21:06

Perutz FC: ismét hátrafelé kell tekinteniük

Mindkét félidőt 1-0-ra nyerve, a helyzeteivel jobban sáfárkodó Mosonmagyaróvár kétgólos győzelmet aratott a Perutz FC felett, mely továbbra is menekül a kiesés elől, míg az MTE megszilárdította második helyét a csoportban.

Haraszti Gábor

Credobus Mosonmagyaróvár – Perutz FC 2-0 (1-0)

Gsz.: Szabó Zs., Szalka.

MTE-1904 Sporttelep, zárt kapuk mögött, v.: Kubicsek (Jakab, Mózsa). Mosonmagyaróvár: Heinrich – Debreceni, Szabó (’67 Szimhardt), Horváth (’62 Jasarevic), D’urso, Illés (’67 Bakos), Tóth (’62 Takács), Szalka, Bohner, Bokor, Nagy (’85 Balogh), vezetőedző: Varga László. Perutz FC: Szigeti – Nagy, Dóczi (’82 Artner), Bence (’82 Iványi), Szalai (’46 Baldauf) – Koronczai, Hanzl, Szilágyi, Kiss (’82 Illés), Kalász – Skriba, vezetőedző: Takács Gábor.

Korán, már a 15. percben előnybe került a hazai együttes, és ki más szerezte volna a vezető találatot, mint a pápaiak (még mindig) házi gólkirálya, aki történetesen már a mosonmagyaróváriakat erősíti: egy jobb oldali beadásnál Hanzl nem tudott felszabadítani, így a játékszer eljutott Szabó Zsolthoz, aki 11 méterről védhetetlenül bombázott a léc alá 1-0.

A folytatásban átvette az irányítást a Pápa, a 20. percben Hanzl szögletét Nagy csúsztatta mellé, majd egy újabb sarokrúgás után megint Nagy csúsztatta meg a labdát, ami centikkel ment el a hosszú kapufánál érkező Dóczi előtt.

Három perccel később Hanzl szitáló szabadrúgását fogta másodjára az óvári portás, majd a 44. percben megint nem sok kellett volna a pápaiaknak az egyenlítéshez: Hanzl pontrúgása után Dóczi fejelt, bólintását Heinrich ütötte ki a léc alól.

A második félidő első lehetősége a vendégek nevéhez fűződött, Hanzl szabadrúgását Nagy fejelte rá, Heinrich jó reflexmozdulattal védett.

Hasonló vagy talán még nagyobb bravúrt mutatott be a másik oldalon Szigeti, akinek egy bal oldali kontratámadás végén kellett tisztáznia.

A 69. percben egy bedobás után szép támadást vezetett a Mosonmagyaróvár, melynek végén Nagy beadását Szalka fejelte a kapuba, 2-0.

A hazaiak második találata végleg eldöntötte a három pont sorsát, a folytatásban a pápaiak már nem tudtak veszélyt kialakítani, így továbbra is hátrafelé kell figyelniük Hanzl Mátééknak.

Takács Gábor: Ebben a meccsben is sokkal több volt, a mezőnyjátékunk rendben volt, többet birtokoltuk a labdát, az ellenfél viszont három helyzetéből kettőt berúgott. Sajnos az első félidőben kimaradtak az egyenlítési lehetőségeink, és amikor benne volt a levegőben az egyenlítés, megkaptuk a második gólt, ami mindent eldöntött. Jó tanulópénz volt, megyünk tovább, szerdán javítunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!