Menekülés a győzelembe

2021.04.02. 19:17

Visszatérhetnek a füredi csapatba az eltiltott játékosok, ami nagy segítség lehet

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 27. fordulójában a THSE-Szabadkikötő együttesét fogadja vasárnap 16.30 órától a Balatonfüredi FC.

Juhász-Léhi István

A fürediek feledtetnék a múlt heti, Pápán elszenvedett vereséget

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az elmúlt hétvégén nagy csatában maradt alul a BFC, hiába vezetett Pápán, egygólos vereséget szenvedett. A vasárnapi ellenfél? A Tintahalak becenévre hallgató csapat az utolsó öt meccséből négyet elbukott, és a Borgulya István irányította alakulat esélyeit növeli, hogy az eddig eltiltott játékosokkal újra számolhat az edző.

– Pápán, úgy érzem, pontot, pontokat hagytunk – tekintett vissza az előző forduló történéseire Borgulya István, a Balatonfüredi FC szakvezetője. – Több oka is volt, nem csak rajtunk múlott…

A vasárnapi, Szabadkikötő elleni találkozóról már azt mondta, hogy éppen az ehhez hasonló találkozók a legnehezebbek.

– Amikor hazai pályán kötelezőnek mondott győzelem kell, az nehéz – fogalmazott a tréner. – A feladat adott: itthon tartani a pontokat! Az ellenfél olyan együttes meglátásom szerint, amely felszabadultan fog játszani, bátran futballozhat, hiszen veszítenivalója nincs, ellenben nekünk annál több.

A fürediek feledtetnék a múlt heti, Pápán elszenvedett vereséget Fotó: Penovác Károly/Napló

Rákérdeztünk: hogyan lehet megtörni majd az ellenfelet? A piros-fehérek szakvezetője erre az felelte, hogy sok függ attól, mikor tudja megrúgni csapata az első gólt. Számít az is, hogy ha felállt védelem ellen játszik a gárda, akkor támadói közül ki tud „megvillanni”. Szerinte erre jó példa volt a magyar válogatott szerdai, Andorra elleni világbajnoki selejtezője is.

Vasárnap a pályán Bartha Roland biztosan nem tud segíteni a Fürednek, azonban az eltiltottak immár visszatérhetnek, velük számolhat a BFC edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!