A Ferencváros lesz az ellenfél

2021.05.19. 11:30

Férfikézilabda NB I.: igazi rangadóra készül a Balatonfüred

Kemény ütközet vár a balatonfüredi kézilabdacsapatra, amely ma (18.00) a Ferencvárost látja vendégül az NB I.-es bajnoki pontvadászatban.

Horváth Gábor

Könnyebb bajnokik után ma nehéz feladat vár a Balaton-partiakra

Fotó: Penovác Károly/Napló

Folytatódik a menetelés a férfikézilabda-élvonalban: ma a tabella negyedik és hatodik helyezettje csap össze egymással a Balaton Szabadidőközpontban. Egyelőre szépen halad kitűzött célja irányába a Balatonfüredi KSE, amely szeretné megtartani negyedik pozícióját az idény végéig. Jelenleg ráadásul a dobogó sem tűnik annyira távolinak, a Tatabánya előnye négy pont a tópartiak előtt.

A BKSE jó formában van: a múlt héten könnyedén verte meg a Ceglédet és az Orosházát, előtte pedig a Veszprémi KKFT-nél bizonyult jobbnak. Közel egy hónapja veretlen a csapat, amely legutóbb a Szegeddel szemben maradt alul.

A Ferencvárosi TC szívességet tett a füredieknek, hiszen hétfőn két vállra fektette a Tatabányát (29-24-re nyert hazai pályán a Fradi). Az eredményt persze csak úgy tudja kihasználni a Balaton-parti alakulat, ha legyőzi a fővárosiakat. A zöld-fehérek erős csapatot alkotnak, bár kissé hullámzó a teljesítményük. Kérdés, most melyik arcukat mutatják, és mennyire lesznek fáradtak a két nappal ezelőtti rangadójuk után.

– A hajrában bármi megtörténhet, senkinek sem biztos a pozíciója – reagált érdeklődésünkre György László, a balatonfürediek szakvezetője, aki kiemelte: nagy meccsre, igazi rangadóra készülnek a Ferencvárosi TC ellen.

Könnyebb bajnokik után ma nehéz feladat vár a Balaton-partiakra
Fotó: Penovác Károly/Napló

– Az FTC nehéz találkozók után érkezik hozzánk, viszont jól jött ki a kemény sorozatterhelésből, tehát nem szabad azt hinnünk, hogy fáradt, enervált riválist fogadunk. Azt gondolom, hogy a védekezés határozza meg majd a találkozó végkimenetelét.

Aki eredményesebben védekezik, az jöhet ki győztesen a mérkőzésből. Mi viszonylag könnyebb meccsek után állunk, de hozzá kell tenni, hogy mind­egyik sikerért meg kellett dolgozunk, egyik sem volt olyan egyszerű, mint amilyennek esetleg látszott. Mindenesetre a Ferencváros elleni egy másik kihívás vár ránk, alaposan felkészülünk, és belevetjük magunkat a küzdelembe – fogalmazott György László, akinek a csapata vasárnap Egerben lép pályára, majd május 30-án Dabason zárja a szezont.

A Tatabánya ma Szegeden játszik, a folytatásban pedig Orosházára és a Telekom Veszprémhez utazik.

A bajnokság állása: 1. Telekom (24 meccs) 47 pont, 2. Szeged (23) 40, 3. Tatabánya (23) 34, 4. BKSE (23) 30, 5. Csurgó (24) 28, 6. FTC (22) 25, 7. Budakalász (24) 21, 8. VKKFT (24) 21, 9. Eger (24) 21, 10. Komló (24) 20, 11. Gyöngyös (23) 19, 12. Dabas (24) 10, 13. Cegléd (24) 8, 14. Orosháza (24) 6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!