kézilabda NB I

2021.05.30. 19:56

Veszprémi KKFT: drámai csatát hozott a bajnoki zárómeccs

Már ötgólos hátrányban volt a Veszprémi KKFT a Cegléddel szemben, azonban ebbe nem törődött bele, és Éles Benedek vezérletével, drámai csatában 31-30-ra nyert. Ez azt is jelenti, hogy a Cegléd búcsúzik a férfi kézilabda NB I-től.

B. Virág Rita

Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Veszprémi KKFT–Cegléd 31-30 (14-16)

Veszprém Aréna, 500 néző. V.: Bíró, Kiss. Veszprémi KKFT: Borbély – Tóth P. 2, Széles, Bugyáki, Vajda, FAZEKAS 7, Seregi 1. Csere: MIKLÓS (kapus), Szeitl 2, Füleki, Szmetán 1, Hári 3, ÉLES B. 11 (5), Kristóf 1, Tóth M., Tóth A. 3. Edző: Tombor Csaba.

Ceglédi KSE: KRÁNITZ – Pásztor Á. 2, Kállai 1, TELEKI 5, Juhász 3, NÉMETH B. 5, SZEPESI 7. Csere: Tamási (kapus), Hnidák, Kiss 1, Zakics, Gyene 2, Mazák 1, Vranac 3. Edző: Nagy Károly.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2.

A 2020/21-es szezon utolsó bajnoki mérkőzésén a kiesés ellen menekülő Ceglédi KSE volt az újonc VKKFT ellenfele. A mérkőzés, hazai szempontból tét nélküli volt, miután szombaton az Eger kikapott Csurgón (32-25), eldőlt, hogy a fiatalok teljesítették mindkét célkitűzést: először is sikerült kiharcolni a bennmaradást, majd további remek szerepléssel elérni a hetedik helyet.

Ezzel szemben a Cegléd számára létfontosságú volt az összecsapás, hiszen egy esetleges győzelemmel és a Dabas hazai vereségével bebiztosíthatta élvonalbeli tagságát a következő idényre is.

Ennek szellemében a vendégek kezdtek jobban, 3-2 után Juhász és Szepesi vezérletével fordítottak (4-6). Állandósult a ceglédi vezetés, sőt hiába kért időt Tombor Csaba 6-9-nél, Vranac góljával 6-10-re alakult az állás.

Éles Benedek átlövésével kezdte meg a felzárkózást a VKKFT, és az első negyedórához érve, Tóth Attila találata után ismét szoros lett (9-11). A Veszprém védelme ezúttal nem volt olyan feszes, és a nagy elánnal küzdő vendégek megint ötgólosra növelték előnyüket (22. perc: 10-15).

Vranac kiállítását követően Seregi szépített, majd a ceglédi Gyene után Tóth Péteren és Élesen volt a sor. A Borbélyt váltó Miklós fontos védéseket mutatott be, és a hátralévő négy percben a vendégek már nem is találtak be, ellenben a hazaiaknál Éles még bevágott egyet, így a szünethez érve ismét ott lihegett a Cegléd nyakán a kis Veszprém.

Szünet után a vendégek próbálták lerázni magukról a fiatalokat (17-22), s ebben az is segítségükre volt, hogy Krántz kapus bravúrt bravúrra halmozott.

Mazák kiállítását követően 21-23-ra feljött a házigazda, majd Kristóf szerzett remek labdát és vitte végig, aztán Hári kiegyenlített (48. perc: 23-23). Kezdődhetett minden elölről.

Új meccs kezdődött a hajrában, felváltva vezettek a csapatok. Éles Benedek megállíthatatlan volt, ám Németh gólja után 25-26 állt a kijelzőn. Szmetán egyenlített, Fazekas pedig visszaszerezte a vezetést (55. perc: 27-26). Miklós újabb bravúrja következett, majd Tombor Csaba kért időt.

A megbeszélés jót tett a fiataloknak, akik újult erővel tértek vissza, és pillantok alatt 29-26-os előnyt építettek. Juhász szépített, aztán Szeitl találata következett. Szepesi és Éles gólváltását követően úgy tűnt, zsebben lesz a két pont (31-28). Az utolsó percben azonban mindent megtett a Cegléd az egyenlítésért, előbb Gyene, majd Mazák ért el gólt, s a végén Miklós védett bravúrral. Ez azt jelentette, hogy a VKKFT 31-30-ra nyert, a Cegléd búcsúzott az élvonaltól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!