taekwon-do

2021.07.15. 07:00

Három aranyat nyert Bécsi Nikolett

Kiválóan teljesítettek a Balatonfüredi TKD, valamint a Padányi TKD sportolói a X. Spirit Open ITF Taekwon-do versenyen.

B. Virág Rita

Mogyoródon a Grosics Gyula Sportcsarnokban rendezték meg a jubiláló X. Spirit Open viadalt, amely a hónapokig tartó korlátozások után az első komolyabb taekwon-do verseny volt.

Az eseményen a Balatonfüredi TKD, valamint a Padányi TKD sportolói, edzéstársai vettek részt.

Vajky László, a fürediek szakvezetője lapunknak elmondta, nagyon jó, színvonalas erőpróbán vettek részt.

– Ez a verseny is bebizonyította számomra, hogy erős a felnőtt mezőny, ahogy utánpótlásban is kiemelkedő eredményekre képesek a fiatalok. Például a 13 éves serdülőknél hárman is 225 centiméter magasan törte a célpontot. Ami remek eredménynek számít. A három fiatal között volt Küronya Márton is, aki ezzel bronzérmet szerzett – hangsúlyozta a szakvezető.

A Padányi TKD első számú versenyzője, Bécsi Nikolett is a tőle megszokott formát hozta, és három aranyéremmel térhetett haza.

Formagyakorlatban látszott a fejlődés, erőtörésben hozta a világszínvonalat, amivel meg is nyerte a számot. Küzdelemben pedig saját súlyánál (50 kilogramm) feljebb, az 56 kilogrammosoknál nevezett, így jóval nagyobb és nehezebb ellenfelekkel kellett szembenéznie. Azonban Nikolettet ez sem akadályozta meg, hogy egyértelmű győzelmekkel megnyerje a kategóriát.

Vajky László elmondta még, már javában készülnek az őszi, nemzetközi versenyekre, és a 2021-es év legfontosabb világeseményére, a novemberi taekwon-do Európa-bajnokságra, ahol Nikolett három egyéni és két csapatszámban szerzett kvalifikációt.

További eredmények. Tóth András Áron küzdelem III. helyezés. Küronya Márton küzdelem I. helyezés, erőtörés II. hely, speciáltörés III. hely. Bécsi Nikolett küzdelem I. helyezés, erőtörés I. helyezés, speciáltörés I. helyezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!