komoly tárgyalásokat folytatnak

2021.07.14. 20:26

Új alapokra helyeznék a veszprémi kosárklubot

Az elmúlt időszakban több személyi változás is történt Veszprém NB I/B-s férfi kosárlabda-együttesénél, de a klubvezetés rendületlenül dolgozik mind a csapat, mind az anyagi háttér megerősítésén.

Rónai Tamás

20201121 Veszprém bajnoki kosárlabda NB IB Hoya-Pannon Egyetem Veszprém (szürke) - MEAFC Miskolc (kék) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A veszprémi kosarasok erőn felül teljesítettek a 2020/21-es évadban, és szűkített költségvetéssel, valamint alaposan megfiatalított kerettel az előkelő hetedik helyen zártak a piros csoportban.

A koronavírus-járvány miatt nemcsak a felnőtt gárda, hanem az utánpótlás is nehéz helyzetbe került: a Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület (VUKE) gyereklétszáma gyakorlatilag megfeleződött a pandémiás időszakban.

Az elmúlt tizenkét hónap során a bakonyiaktól távozott Baksa Szabolcs vezetőedző, Kováts Viktor technikai vezető, Mérész Csaba utánpótlás szakmai vezető közös megegyezéssel hagyta el az egyesületet, és Arvydas Straupisnak, az utánpótlás vezetésével megbízott litván edzőnek a klub köszönte meg eddig munkáját.

– Az elmúlt egy év során, igaz, hogy különböző okok miatt, csökkent a szakmai stábunk létszáma, de annak nagyon örülök, hogy a maradó tizenhárom fővel együtt minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a csapat szekere jó irányban haladjon tovább. A koronavírus-járvány következtében a klubnak voltak működési gondjai, a pénzügyi nehézségek mellett infrastrukturális problémáink is adódtak, ezek is állhattak a döntések hátterében – árulta el lapunknak Naményi Miklós, a veszprémiek ügyvezetője.

A játékoskeret tekintetében jelenleg három felnőtt játékossal rendelkezik a klub, valamint több tehetséges fiatal maradása is biztosra vehető.

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Nagyon komoly tárgyalásokat folytatunk több irányban is, és remélhetőleg egy-két héten belül fontos híreket jelenthetünk majd be a játékoskerettel és a szakmai stábbal kapcsolatban. A szponzorok tekintetében is egyeztetések zajlanak, és reményeink szerint rövid időn belül pozitív információkkal szolgálhatunk a megállapodásokról – mondta Naményi Miklós.

A veszprémi együttes az elmúlt időszakban utánpótlás szinten is óriási fejlődésen ment keresztül, így a klub célja, hogy olyan edzőket, szakembereket foglalkoztassanak, akik ugyanazt a szakmai hitvallást, hozzáállást képviselik, mint amit a vezetők.

– A személyi változásoknak köszönhetően átalakultak szervezetünk vezetői beosztásai is. A felnőtt csapat munkájáért és vezetéséért Csorvási Levente felel, az utánpótlás vezetői feladatokat az U12 korosztálytól lefelé, illetve a toborzási programunk lebonyolítását Szabó Péter látja el, az U14-U18-as korosztályok szakmai vezetése Naményi Márk kezébe került. Közösen egy olyan, egymásra épülő, összesen közel kétszáz oldalas programot dolgoztak ki, melyet Magyarországon bármely klubnál megirigyelnének, és a veszprémi fiatalok kiváló fejlődését szolgálja – emelte ki az ügyvezető.

Naményi Miklós úgy fogalmazott, a finanszírozás kérdése jelenleg a legbizonytalanabb a klub háza táján, de minden követ megmozgatnak, hogy a csapat a következő szezonnak biztos háttérrel vágjon neki. Több alternatíva is felmerült a gazdasági működéssel kapcsolatban, a közösségi tulajdon bevezetése is, de még rengeteg tárgyalás áll a vezetők előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!