Félórányi előny

2021.08.01. 21:11

Gyengén kezdett az FC Ajka a Vasas ellen

Hiába küzdött nagyot a Vasas otthonában a labdarúgó NB II nyitókörében vasárnap az FC Ajka, amely egy góllal alulmaradt.

Horváth Gábor

Tar Zsolték (zöld mezben az ajkaiak védője) nem tudtak pontot szerezni

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Vasas FC-FC Ajka 2-1 (2-1)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1500 néző. V.: Antal. Vasas FC: Jova – Szivacski, Szilágyi Z., Otigba, Silye – Berecz, Márkvárt, Hinora (Pekár, 60.), Sztojka (Szilágyi Sz., 60.) – Radó (Rétyi, 88.), Balajti (Bobál G., 73.). Edző: Kuttor Attila. FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler, Tar, Csemer (Présinger, 25.) – Tajthy (Stoiacovici, 85.), Tóth G. – Csizmadia (Kenderes, a szünetben), Lehoczky (Berzsenyi, a szünetben), Gaál – Szarka. Edző: Kis Károly.

Az egyik bajnokesélyes otthonában kezdte a 2021/2022-es idényt az FC Ajka. A Vasas idén éppen lemaradt a feljutásról, a harmadik helyen végzett, a Veszprém megyeiek ötödikek voltak. Ez alapján rangadónak is lehetett volna nevezni a vasárnap esti meccset, de a nyári változások (az ajkaiaknál hatan távoztak az alapcsapatból, míg az angyalföldiek tovább erősödtek) inkább a hazaiak sikerét vetítették előre.

A 9. percben Horváth Dánielnek kellett mentenie a majdnem pontos indítást kapó Sztojka elől. Nem sokkal később Radót megelőzve sikerült az utolsó pillanatban elrúgnia a labdát Tarnak az ajkai kapu előtt. Nyomott a Vasas, védekezett az Ajka, amely alig-alig birtokolta a játékszert.

Tar Zsolték (zöld mezben az ajkaiak védője) nem tudtak pontot szerezni Fotó: Pesthy Márton/Napló

Radó remek labdát kapott, amit eltolt a kifutó Horváth mellett, az ajkaiak kapusa pedig lábbal elérte a Vasas játékosát. A bíró a 11-es pontra mutatott. A büntetőt a sértett végezte el, és a bal felsőbe helyezett, 22. perc: 1-0.

Egykapuztak az angyalföldiek, akik tovább növelték előnyüket. Szépen játszottak össze a hazaiak, míg az ajkaiak csak nyomozták a labdát, Berecz 22 méterről erős és pontos lövést eresztett el, amellyel kipókhálózta a jobb felsőt, 28. perc: 2-0.

A 30. percben váratlanul szépített az Ajka, a frissen becserélt Présinger lőtt a bal oldalról, 17 méterről, a játékszer Szivacskin megpattanva a kapu bal oldalába vágódott, 2-1. A folytatásban feljavultak a vendégek, akik többet birtokolták a labdát, mint korábban.

A második félidőt is jól kezdte az Ajka, amely magasabban védekezett és többször is odaért a hazai kapu elé. Egyik oldalon sem volt igazán veszélyes helyzet. A 67. percben aztán Pekár járt közel a gólszerzéshez. A másik oldalon Gaál lövését védte Jova.

Az utolsó pillanatig hajtott az FC Ajka, amely az első fél órát leszámítva egyenrangú ellenfél volt, az egyenlítésért, de hiába küzdött, pont nélkül maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!