Erős mezőnyre számítanak

2021.08.12. 20:03

Hosszú évek után újra Pápa–Veszprém-rangadót rendeznek

Augusztus közepén látnak munkához az NB I/B Piros csoportjába feljutott Conoil Motax KC Pápa férfi-kosárlabdacsapatának tagjai a szeptember végén rajtoló idény előtt.

Rónai Tamás

Kálmán László vezetőedző (középen) ragyogó munkát végzett a csapattal

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az előző szezonban remek teljesítményt nyújtottak Kálmán László tanítványai. Az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában ugyan csak az ötödik helyen végeztek, de a playoffban bravúrt bravúrra halmozva egészen a bajnoki elsőségig meneteltek. A többek között Koma Dániel, Murai Gábor és Sonyák Béla által fémjelzett Pápa az alapszakaszban zárt pozíciójának köszönhetően a rájátszásban minden párharcot vendégként kezdett. A bakonyiakat ez sem tántorította el, hiszen előbb a Hódmezővásárhelyt, majd a Ceglédet is búcsúztatták, így következhetett az Óbudai Kaszások elleni finálé. Az első, idegenben aratott győzelmet követően hazai pályán is magabiztosan diadalmaskodtak a pápaiak a fővárosi csapat ellen, így történetük során először ünnepelhettek bajnoki címet. Hosszú évek után így újra megyei rangadót rendeznek, a Pápa és a Veszprém ismét találkozik egymással a bajnoki sorozatban.

- Amikor nekiálltunk az előző idénynek, nem volt tervben, hogy felkerülünk a Piros csoportba. Több mérkőzésünkön is a szívünk vitt előre minket, és, mondhatni, többször is megleptük saját magunkat egy-egy bravúros győzelemmel. Annak idején azért választottuk a Zöld osztályt, mert sajnos a pénzügyi adottságaink nem engedtek meg többet. A város és a szponzoraink mindent elkövetnek azért, hogy meglegyenek a feltételeink a legjobbak küzdelméhez. Neves, rutinos játékos leigazolására nincs anyagi lehetőségünk, ezért mindent saját erőből szeretnénk megvalósítani, és meglátjuk, hogy ez milyen eredményhez lehet elegendő. Konkrét elvárásunk nincs fiatal csapatunkkal szemben, becsülettel játsszák végigaszezont, és menet közben elválik, hogy ez mire lesz elég – fogalmazott Vajda József szakmai igazgató.

A Motax KC Pápa egy csereirányító és egy fiatal center leigazolását tervezi, de konkrétumokról még nem tudtak beszámolni a klubnál, a tárgyalás folyamatában tartanak jelenleg. Vajda József lapunknak elárulta, hogy augusztus közepén kezdik meg a tréningeket az előttük álló bajnokságra.

Kálmán László vezetőedző (középen) ragyogó munkát végzett a csapattal Fotó: Penovác Károly/Napló

- Az edzéseket követően szeptember elején Győrben, majd hazai környezetben veszünk részt egy-egy felkészülési tornán. A bajnoki küzdelemsorozat várhatóan szeptember 20-a körül veszi kezdetét. A játékoskeretet sikerült egyben tartanunk, nem távozott senki az együttestől, ezért most a taktikai elemekre nem kell akkora hangsúlyt fektetnünk, a játékosok erőnléti fejlesztését tűztük ki fontosabb célnak. A csarnokon is javítanunk kell, többek között az eredményjelző korszerűsítésével, valamint szeretnénk újra visszatérni az utánpótlásbázisunknak korábban helyet adó Acsády-iskolába. Nagy köszönettel tartozunk a szülőknek, akik sok segítséget nyújtottak, és játékosainknak is, akik alkalmazkodtak nehezebb infrastrukturális körülményeinkhez.

A szakmai igazgató elmondta, hogy nagyon erős és kiegyensúlyozott mezőnyre számít a Piros csoportban, sok csapat komoly erősítéseket hajtott végre a szünetben, és nagy harc lesz a bajnoki címért, ezáltal az első osztályú tagságért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!