Gyors góllal szereztek vezetést

2021.08.01. 21:01

Megérdemelt sikert aratott a VLS Veszprém

A Practical VLS Veszprém labdarúgó-együttese kétgólos győzelmet aratott az NB III Nyugati csoportjának első fordulójában.

Rónai Tamás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Practical VLS Veszprém – Komárom VSE 2-0 (1-0)

Veszprém, 100 néző. V.: Zám.

VLS Veszprém: Héninger – Rédling (Takács, 60.), Dobsa, Gulyás, Kovács D., Zachán, Vass, Somogyi, Nagy R. (Keresztes, 82.), Gálfi (Kotroczó, 73.), Major. Edző: Pető Tamás. Komárom: Szabó – Schiller, Tóth P., Hajba, Csernák, Tóth D., Gelencsér, Csender, Vincze (Szileszki, 72.), Böndi (Szántó, 56.), Végh. Edző: Bozsik Péter.

A találkozó előtt özönvízszerű eső esett a pályára, ami nem könnyítette meg a játékosok helyzetét. Nem kellett sokat várni a szezon első veszprémi találatára, a 2. percben Nagy Richárd jobb oldali szögletére Major érkezett középen, és tiszta helyzetben a hálóba helyezett (1-0). A gólt követően a vendégek birtokolták többet a labdát, a 13. percben Vincze lövését kellett Héningernek hárítania.

A 36. percben a Komárom végezhetett el szabadrúgást 18 méterről a kapuval szemben, de Tóth Patrik próbálkozása a sorfalról szögletre pattant. A 41. percben Csernák beadását követően Tóth Dárius fejelt az ötös sarkáról, de Héninger bravúrral szedte ki a labdát a bal alsó sarokból.

A második játékrész is egy VLS-lehetőséggel indult, de Major ígéretes beadására nem érkezett senki a kapu torkában. A 62. percben Hajba játszotta magát tisztára a veszprémi büntetőterületen belül, ziccerben leadott lövését azonban Héninger kiütötte.

A 81. percben megduplázta előnyét a Veszprém: a csereként beállt Kotroczó ballal hatalmas gólt lőtt a tizenhatos sarkáról a hosszú sarokba (2-0). Az utolsó tíz percben több kontratámadást is vezethettek a bakonyiak, de az utolsó passzok pontatlanok voltak. Az eredmény már nem változott, három ponttal kezdte a bajnokságot a veszprémi csapat.

Pető Tamás: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, összeszedetten játszottunk. A vendégek többször is veszélyeztettek, de megérdemelt sikert arattunk a mai napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!